با بهترین دوربین های DSLR سطح APS-C سال 2016 آشنا شوید
دوربین های مجهز به حسگر APS-C از پرفروشترین محصولات یک شرکت در سری DSLR به حساب میآیند. قبلا مقالهای را تحت نام “بهترین دوربین های DSLR فول فریم سال 2016” منتشر کردیم. حالا قصد داریم طی بخشی مجزا به معرفی بهترین دوربین های DSLR سطح APS-C سال 2016 بپردازیم. در ادامه به گجت نیوز همراه باشید.
همانطور که احتمالا میدانید دوربین های DSLR به محصولاتی گفته میشود که دارای بدنهای بزرگ بوده و از این رو کاملا از دوربین های کامپکت قابل تمایز خواهد بود. از طرفی APS-C به ابعاد سنسور یک دوربین اطلاق میشود. سنسور یک دوربین، باارزشترین قطعه آن به حساب میآید و اساسا دوربین ها با ابعاد حسگر آنها قیمتگذاری میشوند. ابعاد حسگر APS-C برای دوربینهای شرکتهای مختلف متفاوت است. برای مثال سنسورهای APS-C نیکون از کانن بزرگتر هستند. اما در هر حال بهتر است بدانید که یک سنسور APS-C دارای ابعادی نزدیک به 23 در 15 میلیمتر است. برای کسانی که قصد خرید دوربین های گران قیمت فول فریم را ندارند، این دسته از دوربین ها گزینههای بسیار خوبی به حساب خواهند آمد. البته دوربین های APS-C نیز در دستههای مختلفی قرار میگیرند و قیمت آنها در ایران از 900 هزار تا نزدیک به چهار میلیون تومان متغیر خواهد بود. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع حرفهایتر بپردازیم.
از طرفی در مورد مشخصات ذکر شده از هر دوربین میبایست اینطور اضافه کنیم که وزن و سنگینی هر محصول، بدون در نظر گرفتن قطعاتی همچون باتری، کارت حافظه جانبی یا لنز دوربین ذکر میشود. از طرفی همانطور که میدانید گستره میزان حساسیت سنسور (ایزو) در حالت هایی خاص افزایش خواهد یافت. در این بخش ما به گستردهترین طیف ایزو در یک دوربین اشاره کردهایم.
بهترین دوربین های DSLR سطح APS-C سال 2016
کانن EOS 80D
این دوربین در اوایل سال میلادی جاری رسما توسط کانن معرفی شد. 80 دی جانشین دوربین موفق 70 دی به حساب میآید. این دوربین همانند نسل پیشین گزینه بسیار خوبی برای عکاسانی خواهد بود که به دنبال حرفه فیلمبرداری نیز هستند. 80 دی کانن از یک حسگر APS-C CMOS با دقت تصویر 24 مگاپیکسلی استفاده میکند. میزان محدوده حساسیت سنسور (ایزو) این دوربین از 100 تا 16000 متغیر خواهد بود. البته در مدهایی خاص تا 25600 نیز قابل افزایش خواهد بود. با استفاده از این محصول میتوانید در حالت عکاسی پیوسته با سرعت 7 فریم بر ثانیه به عکاسی بپردازید. ساختار فوکوس خودکار تشخیص فاز این دوربین از 45 نقطه فوکوس استفاده میکند که به منظور عکاسی از سوژههای متحرک بسیار کاربردی خواهد بود.
در بخش فیلمبرداری، 80 دی میتواند در بهترین حالت با دقت تصویر فول اچ دی (1080p) و با نرخ 60 فریم بر ثانیه، لحظات و خاطرههای شما را به ثبت برساند. مسلما در مقایسه با گوشی های هوشمند سطح بالا و همچنین بعضی دوربین های بدون آینه، این میزان دقت تصویر کمتر به حساب میآید زیرا هماکنون بسیاری از این دستگاههای حرفهای توانایی ضبط تصاویر در حالت 4K را دارند. اما نباید این موضوع را نیز فراموش کنیم که 80 دی در این بخش یک برگ برنده دارد و آن هم تجهیز این محصول به سیستم فوکوس خودکار پیکسلهای دوگانه است. از این رو این دوربین به عنوان یک گزینه مناسب برای هر فیلمبرداری به حساب خواهد آمد. این دوربین دارای یک نمایشگر لمسی بوده و به همین دلیل فوکوس خودکار حین فیلم برداری بسیار آسان خواهد بود. 80 دی به طور پیشفرض دارای وایفای و NFC بوده و همین موضوع باعث شده است که بهاشتراکگذاری تصویر و یا انتقال آن به گوشی هوشمند بسیار آسان شود. از طرفی میتوانید به این طریق به سادگی دوربین خود را از راه دور کنترل کنید. کانن برای بدنه این دوربین قیمت 1100 دلاری را در نظر گرفته است.
نیکون D7200
نیکون دی 7200، رقیب مستقیم 80 دی به حساب میآید. البته میبایست به این موضوع اشاره کرد که نماینده نیکون محصولی قدیمیتر است. اما با این وجود با نگاهی به مشخصات آن کاملا متعجبزده خواهید شد. این دوربین نیز از یک سنسور APS-C CMOS با ابعاد 24 مگاپیکسلی استفاده میکند. همانطور که گفته شد ابعاد حسگر این سری از دوربین های نیکون (DX Format) کمی بزرگتر از APS-C کانن است. از این رو این دوربین در زمینه عکاسی، حرفهای بیشتری برای گفتن خواهد داشت. دی 7200 از پردازشگر تصویر EXPEED 4 نیکون استفاده میکند و در حالت عادی میزان گستره ایزو آن بین 100 تا 25600 خواهد بود. در بعضی مدهای خاص (حالت سیاه و سفید) این میزان تا 102400 قابل افزایش خواهد بود. در حالت عکاسی پیوسته میتوانید با سرعت 6 فریم بر ثانیه به عکاسی از سوژههای متحرک بپردازید. سیستم فوکوس خودکار این دوربین دارای 51 نقطه فوکوس است که 15 عدد از آنها از نوع باارزش کراس تایپ هستند.
در دورانی که فیلمبرداری 4K برای محصولات گرانقیمت به موردی عادی تبدیل شده است، اما این دوربین در بهترین حالت میتواند با دقت فول اچ دی (1080p) و با نرخ 60 فریم بر ثانیه (با کراپ 1.3 برابر) به ضبط لحظات بپردازد. شاید این مورد کمی ناامیدکننده به نظر آید اما بهتر است به این موضوع نیز توجه کنید که دی 7200 در سال 2015 معرفی شد و در آن زمان، این مشخصات برای هر دوربینی در این سطح عادی به نظر میآمد. متاسفانه نمایشگر این دوربین لمسی نبوده و از این رو در هنگام فیلمبرداری، رقیب این دوربین یعنی 80 دی حرفهای بیشتری برای گفتن خواهد داشت. اما خوشبختانه این دوربین دارای وایفای داخلی بوده و از این رو میتوانید به سادگی دوربین را از راه دور کنترل نمایید. از طرفی انتقال بیسیم اطلاعات به گوشی هوشمند نیز بسیار آسان خواهد بود و میتوانید سریعا تصاویر خود را در شبکههای اجتماعی منتشر کنید. عکاسان برای بدنه این دوربین میبایست هزار دلاری بپردازند.
پنتاکس K-3 II
شرکت پنتاکس همیشه دوربینهای باکیفیتی را با قیمتی ارزانتر راهی بازار میکند. اما هیچگاه نتوانست به اعتباری که سزاوارش بود دست پیدا کند. K-3 II پنتاکس که هم اکنون پرچمدار دوربین های DSLR سطح APS-C این شرکت به حساب میآید یکی از این نمونهها است. این محصول با وجود مشخصات بسیار خوب نتوانسته است به خوبی در بازار بدرخشد و فروش خوبی داشته باشد. این موضوع به خاطر وجود برندهایی پرآوازهتر در سطح بازار است. این دوربین دارای یک حسگر CMOS APS-C با دقت تصویر 24 مگاپیکسل بوده و گستره ایزو آن از 100 تا 51200 قابل تغییر خواهد بود. با استفاده از حالت عکاسی پیوسته این دوربین میتوانید با سرعت 8 فریم بر ثانیه از سوژههای در حال حرکت عکس بگیرید. اما ویژگی بارز این دوربین مربوط به بدنه مستحکم و سخت و قابلیت مقاومت آن در برابر شرایط نامساعد جوی است. موردی که تنها میتوان در دوربینهای گرانقیمت و سطح بالا سراغ آن را گرفت.
این دوربین قابلیتهای جالب دیگری نیز دارد؛ با استفاده از فناوری Sensor-shift دیگر نگرانی خاصی بابت لرزش دست خود نخواهید داشت. از طرفی به لطف وجود تکنولوژی Pixel Shift Resolution تصاویر ثبت شده این دوربین بسیار باکیفیتتر از دیگر دوربین های 24 مگاپیکسلی خواهد بود. تستهای به عمل آمده بر روی این بخش، کاربردی بودن این فناوری را کاملا ثابت کردهاند. متاسفانه در زمینه فیلم برداری در بهترین حالت میتوانید گزینه فول اچ دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه را بیابید. از طرفی نمایشگر این محصول لمسی نیست. علاوه بر آن در این دوربین خبری از وایفای داخلی نیست. مواردی که اکثرا در دوربینهای قدیمی میتوان آنها را یافت و بسیاری از عکاسان قدیمی نیز مخالف حضور آنها در دوربینهای سطح بالا هستند. اما با این وجود این دوربین مجهز به جی پی اس است. بدنه پنتاکس K-3 II تنها 850 دلار قیمت دارد.
سونی A77 II
دوربین سونی A77 II در سال 2014 معرفی و راهی بازار شد. اما با این وجود این محصول یکی از بهترین گزینه برای هر عکاسی به حساب خواهد آمد. این دوربین تنها از لنزهایی با ماونت A پشتیبانی میکند. البته لازم به ذکر است که این دوربین یک DSLR واقعی نیست. زیرا آینهای که نور به آن برخورد میکند نیمه شفاف بوده و نور را برای دو منطقه ارسال میکند. از این رو به این دسته از دوربین ها SLT میگویند. این دوربین همانند دیگر رقبای خود از یک حسگر CMOS با دقت 24 مگاپیکسل استفاده میکند. میزان محدوده حساسیت سنسور نماینده سونی از 50 تا 25600 قابل تغییر خواهد بود. این دوربین به کمک ساختار خاص خود میتواند در حالت پیوسته با سرعت 12 فریم بر ثانیه به عکاسی بپردازد.
همانطور که گفته شد، به دلیل ساختار ویژه این دوربین، فوکوس خودکار با سرعت بسیار زیادی انجام خواهد شد. علاوه بر آن جالب است بدانید که سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز این محصول دارای 79 نقطه فوکوس است. در حالت فیلم برداری در بهترین حالت، A77 II میتواند با دقت فول اچ دی و با نرخ 60 فریم بر ثانیه، تصاویر را ضبط کند. از سویی دیگر یک سوکت جک 3.5 میلیمتری بر روی بدنه دستگاه دیده میشود تا بدین شکل فیلمبردار با دقت بیشتری به مانیتورینگ اصوات اطراف خود بپردازد. برخلاف بسیاری از دوربین های DSLR، این محصول فاقد منظرهیاب اپتیکی بوده و به جای آن از یک منظرهیاب الکتریکی OLED استفاده میکند. نمایشگر سه اینچی این دوربین ثابت نیست و میتوانید در زوایای محدودی آن را حرکت دهید. لازم است بدانید که این صفحه نمایش لمسی نیست. سونی به فکر عاشقان شبکههای اجتماعی نیز بوده و در این دوربین وایفای و NFC داخلی را جای داده است. سونی برای بدنه این دوربین قیمت 1200 دلاری را در نظر گرفته است.
کانن 7D Mark II
اما میرسیم به پرچمدار دوربین های DSLR سطح APS-C شرکت کانن؛ 7 دی مارک 2 از یک حسگر 20.2 مگاپیکسلی برخوردار بوده و میزان گستره ایزو آن از 100 تا 16000 قابل افزایش خواهد بود. البته در حالتها و مدهایی خاص این میزان تا عدد بسیار بالای 512000 قابل افزایش خواهد بود. در حالت پیوسته میتوانید با نسخه دوم 7 دی با سرعت 10 فریم بر ثانیه عکاسی کنید. سیستم فوکوس خودکار این دوربین دارای 65 نقطه فوکوس از نوع کراس تایپ بوده و از این رو در هنگام تعقیب سوژهها هیچ مشکلی نخواهید داشت.
در بخش فیلمبرداری، در بهترین حالت میتوانید با دقت فول اچ دی و با نرخ 60 فریم بر ثانیه به ثبت تحرکات بپردازید. ویژگی فوکوس خودکار پیکسلهای دوگانه از جمله برگهای برنده این دوربین در بخش فیلمبرداری به حساب خواهد آمد. با این که این دوربین به تازگی معرفی شده است اما عدم تجهیز آن به نمایشگر لمسی و وایفای داخلی میتواند برای هر خریداری ناامیدکننده باشد. هر چند با این وجود میتوانید آداپتور وایفای مخصوص به این دوربین را خریداری کرده و در شیار کارت اس دی قرار دهید تا به سادگی عملیات انتقال بیسیم تصاویر و یا کنترل از راه دوربین انجام شود. هماکنون میتوانید بدنه این دوربین را به همراه آداپتور وایفای با قیمت 1350 دلار خریداری نمایید.
نیکون D500
زمانی که شرکت نیکون در ابتدای سال میلادی جاری دوربین دی 500 را معرفی کرد، در مورد این محصول اینطور اضافه کرد که ویژگیهای یک دوربین DSLR فول فریم را در این دستگاه جای دادهایم. با مشاهده مشخصات فنی این دوربین میتوان با صراحت موارد ذکر شده از سوی شرکت ژاپنی را تایید کرد. این محصول جدید از یک حسگر APS-C با دقت تصویر 20.9 استفاده میکند. شاید اگر سنسور این دوربین فول فریم بود، از نظر بعضی مشخصات آن را با دی 5 اشتباه میگرفتید. سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز این دوربین دارای 153 نقطه فوکوس است که 99 عدد از آنها از نوع کراس تایپ هستند. مسلما قدرت فوکوس خودکار این دوربین را میتوان به سادگی با پرچمداران دوربین های فول فریم مقایسه کرد.
علاوه بر آن میزان حساسیت سنسور این دوربین از 100 تا 51200 واحد قابل تغییر خواهد بود. حتی در مدهایی خاص میتوانید میزان ایزو این دوربین را تا عدد بسیار بالای 1640000 افزایش دهید. این محصول در حالت پیوسته میتواند با سرعت 10 فریم بر ثانیه به عکاسی بپردازد. اما ویژگی مهم و بارز این دوربین مربوط به حالت فیلمبرداری آن میشود. موردی که در دیگر رقبا شاهد آن نبودیم. قابلیت فیلم برداری با دقت 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه. از سویی دیگر نمایشگر این محصول ثابت نبوده و میتواند در زوایای خاصی به حرکت در آید. لازم به ذکر است که نمایشگر این دستگاه لمسی بوده و از این رو در هنگام فیلم برداری مشکلی نخواهید داشت. به کمک اپلیکیشن SnapBridge و همچنین سیستم وایفای داخلی در کنار بلوتوث، عملیات انتقال بیسیم تصاویر و یا کنترل از راه دور دی 500 نیکون بسیار راحت شده است. نیکون برای بدنه این دوربین (بدون لنز) قیمت 1800 دلاری را در نظر گرفته است.
نتیجهگیری
درست است که نباید دوربین های APS-C را از نظر ابعاد و البته کیفیت تصاویر، با محصولات فول فریم مقایسه کرد اما به تازگی دوربین های DSLR جدید با بهکارگیری فناوریهای جدید این فاصله را بسیار کمتر از گذشته کردهاند. در بخش فوق به معرفی بهترین دوربین های DSLR سطح APS-C سال 2016 پرداختیم. اما بهتر است بدانید که بعضی از دوربین هایی که نامهای آنها ذکر شد، قدیمی بوده و هم اکنون منتظر معرفی نسل جدید آنها هستیم. از طرفی دنیای دوربین های DSLR با گوشی های هوشمند کاملا متفاوت است. در حقیقت در حوزه دوربین، شرکتها هر ساله پرچمدار جدیدی را معرفی نمیکنند، بلکه ممکن است این بازه تا سه یا پنج سال به طول انجامد.
در هر صورت دیدیم که دوربین پنتاکس K-3 II با وجود مشخصات سطح بالا و بدنه مهر و موم به همراه فناوریهای جدید سنسور، قیمتی پایینی داشته و تنها به دلیل عدم شهرت نام برند شرکت، نتوانسته است آن طور که میبایست در بازار بدرخشد. اما در سمت دیگر میدان دوربین دی 500 نیکون بدون شک در صدر جدول بهترین دوربین های DSLR سطح APS-C سال جاری قرار میگیرد. با نگاهی به این محصول متوجه میشویم که مشخصات فنی یک دوربین پرچمدار در کالبدی بسیار کوچک و جمع و جور قرار گرفته است. سیستم فوکوس خودکار آن بسیار سریع بوده و فیلمبرداری با دقت 4K مزیت بزرگی برای آن به حساب خواهد آمد. از نظر قابلیتهای بیسیم نیز هیچ گونه نقص خاصی به آن وارد نیست.