نقص فنی فضاپیمای جونو در قسمت موتور؛ برخورد پرتوهای رادیویی مشکل ساز شد
ناسا گزارش کرده که فضاپیمای سازمان ملی هوانوردی و فضایی در قسمت موتور دچار مشکل شده است. نقص فنی فضاپیمای جونو تا کنون تاثیری بر عملکرد آن نداشته اما باعث به وجود آمدن تاخیر در باز شدن دریچهها شده است.
بر اساس گزارشات منتشر شده از سوی ناسا تا زمانی که نقص فنی فضاپیمای جونو (Juno) به طور کامل برطرف نشود، این فضاپیما به ناچار باید در ارتفاع کمتری در مدار حرکت کند. فضاپیمای ناسا به خوبی ماموریت خود را انجام میداد تا اینکه در روز چهارم جولای در حین گردش در مدار، پرتوهای رادیویی با آن برخورد کرده و باعث به وجود آمدن مشکلاتی شد.
نقص فنی فضاپیمای جونو در دریچههای چک هلیوم مشکل ایجاد کرده است
سرپرستان این ماموریت با ارسال یک دستور به پروب رباتیک تقریبا مشکل را برطرف کردند؛ اما دو دریچه چک هلیوم که نقش مهمی را در فعالیت موتور ایفا میکنند به خوبی عمل نمیکند. این دریچهها در شرایط عادی باید با تاخیر چند ثانیهای باز شوند اما در حال حاضر باز شدن آنها چندین دقیقه طول میکشد.
مدیر پروژه جونو در آزمایشگاه جت ناسا بیان کرد که این سازمان برای حرکت و فعالسازی موتور اصلی فضاپیما باید به درک بهتری از این مشکل رسیده و اطلاعات بیشتری کسب کند.
فضاپیمای جونو از یک موتور اصلی Leros-1b و سه پنل خورشیدی برای حفظ قدرت و کنترل مسیر برخوردار است. ناسا قصد داشت تا موتور اصلی Leros-1b را در روز چهارشنبه آینده روشن کند. هدف از روشن کردن این موتور آوردن فضاپیمای جونو به دوره تناوب مداری کوتاهتر در اطراف غول گازی بود.
فضاپیمای جونو در آگوست سال 2011 با هدف آشکار ساختن اسرار بزرگترین سیاره منظومه شمسی توسط ناسا به فضا پرتاب شد. ناسا امیدوار است که این فضاپیما 36 گردش را در مدت بیست ماه آینده به پایان برساند.