baznashr

سه ماهواره دانشگاهی ایران تا پایان سال به فضا پرتاب می‌شود

on .

سه ماهواره دانشگاهی ایران تا پایان سال به فضا پرتاب می‌شود

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد که ماهواره دانشگاهی شریف ست (دوستی) تا پایان سال به فضا پرتاب می‌شود. شریف ست یک ماهواره سنجشی است و فعلاً مرحله بازنگری فنی را پشت سر می‌گذارد. این ماهواره با همکاری پرتابگر داخلی از وزارت دفاع به فضا پرتاب خواهد شد.

محسن بهرامی همزمان با آغاز هفته جهانی فضا خبر داد که علاوه بر پرتاب ماهواره شریف ست، دو ماهواره سنجشی امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید 1 نیز مراحل نهایی ساخت خود را طی می‌کنند و احتمالاً تا پایان سال در مدار قرار می‌گیرند.

ماهواره سنجشی دوستی و امیرکبیر، ماهواره مخابراتی ناهید یک و دو، ماهواره ظفر و ماهواره سنجشی پارس 1 در برنامه ده ساله سازمان فضایی ایران قرار دارند و بر روی آنها کار میشود و تا پایان سال جاری سه ماهواره دانشگاهی پرتاب خواهد شد. اولین مورد از برنامه ذکر شده ماهواره سنجشی دوستی دانشگاه صنعتی شریف است که با پرتاب کننده داخلی به فضا پرتاب میشود.

تا پایان سال جاری سه ماهواره دانشگاهی را در مدار خواهیم داشت

به گفته رئیس سازمان فضایی دومین ماهواره، ماهواره سنجشی امیر کبیر است که از عمر بیشتری برخوردار خواهد بود. ابن ماهواره در مراحل فنی نهایی به سر میبرد و نهایتا تا اوایل سال آینده پرتاب میشود و قرار است حدود دو سال در مدار باقی بماند. ماهواره مخابراتی ناهید 1 نیز دیگر ماهواره ای است که توسط پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شده و پرتاب آن تا اواخر امسال صورت میگیرد. علاوه بر آن ماهواره ظفر نیز توسط دانشگاه علم و صنعت توسعه داده شده است. با توجه به تغییر تکنولوژی‌ها، در قرارداد این ماهواره بازنگری صورت گرفته و ظفر 1 با قرارداد جدید به کار خود ادامه می‌دهد و ماهواره ظفر 2 هم به زودی وارد بخش عملیاتی خواهد شد.

بهرامی در خصوص ساخت ماهواره دانشگاهی گفت:

این ماهواره ها در جهت توسعه فناوری فضایی ایران ساخته شده و در نهایت قصد داریم یک ماهواره حرفه‌ای را در مدار داشته باشیم. ماهواره سنجشی پارس 1 نخستین ماهواره حرفه‌ای ایرانی خواهد بود و بیش از چهار سال عمر دارد. این ماهواره با استفاده از توان داخلی تولید شده و قرار است برای ساخت و پرتاب به کنسرسیوم ماهواره‌ای واگذار شود.

رئیس سازمان فضایی در خصوص اعزام موجود زنده به فضا نیز تاکید کرد که این پروژه در دولت قبل و در شورای عالی مطرح شده و نادیده گرفته نخواهد شد؛ اما بردن انسان به فضا و برگشت آن کار ساده‌ای نیست و به زمان طولانی و فناوری فضایی پیشرفته‌ای نیاز دارد. این پروژه از اولویت فنی خارج نشده و برای آن برنامه ریزی شده است. وی همچنین اضافه کرد که برای آموزش مسائل مربوط به پرتاب فضانورد به فضا مذاکراتی با خارجی‌ها انجام گرفته است.

لینک منبع: gadgetnews.ir

پربازدیدترین مطالب - ویندوز