لیزرهای خونی ؛ جدیدترین دستاورد محققین دانشگاه میشیگان
با دیدن عنوان این خبر نباید تصور کنید که با یکی از داستان های علمی تخلیلی که ممکن است در کودکی شنیدهاید، رو به رو شده باشید. اخیرا محققان دانشگاه میشیگان در آزمایش تجربی یک فرضیه، نوعی جدید از لیزرها را توسعه دادهاند که از خون انسان به عنوان یکی از اجزای اصلی استفاده می کند و میتوان آنها را لیزرهای خونی نامید.
محققین در آزمایش خود متوجه شدند که با تاباندن لیزر به حفرهای کوچک و پوشیده از خون، میتوانند عملکرد نور لیزر را با توجه به نیازهای خود تغییر دهند. همچنین امکان تقویت کردن نور لیزرها نیز بدین وسیله وجود داشته و به واسطه آن، امکان مشاهده کوچکترین تغییرات سلولی فراهم میشود. در تکنیکهای فعلی از ترکیب کردن رنگهای مصنوعی با امواج فرو سرخ یا نور مرئی استفاده میشود که در این روش، امکان کشف تغییرات کوچک پایین میآید.
البته اولین بار نیست که ما شاهد انجام آزمایش های اینچنینی و توسعه لیزرهای بیولوژیکی هستیم، بلکه پیش از این و در سال 2011 نیز محققین دانشگاه هاروارد از پروتئین و بافت کلیه در لیزرها استفاده نمودهاند. حتی محققین دانشگاه میشیگان نیز پیشتر از کلروفیل و ژلاتین در لیزرها استفاده کرده بودند که البته نتایج آن با لیزرهای خونی کاملا متفاوت است.
از لیزرهای خونی میتوان در علوم پزشکی استفاده نمود و دستاورد جدیدی که این محققین داشتهاند، میتواند به مشاهده تغییرات کوچک در بافتهای بدن و سلولها کمک بسزایی نماید. جراحان نیز قادر خواهند بود به کمک این لیزرها، کوچکترین بخشهای مربوط به بافتهای سرطانی را پیدا کرده و تا آخرین بخش از تومورها را خارج کنند.
هر چند نام این لیزرهای جدید ممکن است کمی ترسناک باشد، اما استفاده از همین مواد غیر معمول در ساختار لیزرها، ممکن است جان بسیاری از انسانها را نجات دهد.