پلی استیشن 4 پرو رسما توسط سونی معرفی شد
مدت زمان زیادی است که شاهد انتشار اطلاعات مختلفی در رابطه با نسخهای جدید از کنسول پلی استیشن 4 با قابلیت پشتیبانی از رزولوشن 4K هستیم، کنسولی که قرار بود برای رقابت با نسخه جدید ایکس باکس وارد بازار شود. از زمان برگزاری نمایشگاه E3 2016 و زمانی که مایکروسافت از ایکس باکس وان اسکورپیو رونمایی کرد، پروژه مربوط به کنسول جدید سونی مخفی باقی ماند تا اینکه روز گذشته سونی به صورت رسمی از کنسول جدید خود با نام پلی استیشن 4 پرو پرده برداشت.
کنسول جدید پلی استیشن 4 پرو که به چیپست جگوار شرکت AMD با پردازندهای هشت هستهای و معماری x86-64 مجهز شده، قرار است از تاریخ 10 نوامبر (20 آبان) و با قیمت 399 دلار (349 یورو)، وارد بازار شود. در مورد دیگر مشخصات این کنسول میتوانیم به کارت گرافیک Radeon به کار گرفته شده در آن با قدرت محاسباتی 4.2 ترافلاپ، وجود 3 پورت USB، شبکه وای فای با پهنای باند 5 گیگاهرتز و همچنین هارد دیسک 1 ترابایتی اشاره داشته باشیم. سونی مدعی شده که پلی استیشن 4 پرو تا دو برابر از نسخه معمولی این کنسول قدرتمندتر بوده و مخصوص اجرای بازیهایی با رزولوشن 4K و استفاده از هدست های واقعیت مجازی ساخته شده است.
آقای اَندرو هاوس در این رابطه اعلام کرده که سونی از مدتها پیش به دنبال عرضه چنین کنسولی بوده است. وی در ادامه صحبتهای خود به پیشرفت تکنولوژی و پتانسیلی که در نمایش محتوا وجود دارد اشاره نموده و اذعان داشته که PS4 Pro به دنبال برطرف کردن نیاز کاربران در اجرای بازی ها با رزولوشن بالاتر توسعه پیدا کرده است. در واقع بازی های امروزی با رزولشنهای Full HD یا 1080p اجرا میشوند و با مرسومتر شدن نمایشگرهای 4K، این کنسول ها نیز باید توانایی پردازش محتوا با این دقت را داشته باشند. همین موضوع میتواند نیاز به کنسولی همچون پلی استیشن 4 پرو را بیش از پیش نشان دهد.
آقای Mark Cerny، رهبر اصلی پلی استیشن، برای نشان دادن توانایی این کنسول از بازی های مختلفی همچون Rise of the Tomb Raider ،Watch Dogs 2 و همینطور نسخه جدید بازی مرد عنکبوتی استفاده نمود. در بازی محبوب Rise of the Tomb Raider، شخصیت اصلی بازی بر فراز کوهی نمایش داده شد، کوهی که جزئیات آن به خوبی مشخص بوده و رنگبندی در آن به لطف فعال بودن حالت HDR و توانایی کنسول پلی استیشن 4 پرو در پردازش، جلوهای متفاوت با آنچه در گذشته دیده بودیم، داشت. همچنین مقایسهای سریع در بازی Day’s Gone زمانی که حالت HDR فعال و غیر فعال بود، میتوانست توانایی این کنسول را به خوبی به تصویر کشد. زمانی که حالت HDR فعال باشد، علاوه بر وسعت دامنه رنگها، سایه ها نیز به شکل واقعیتری نمایش داده شده و همین موارد ساده در کنار رزولوشن بالا، باعث دگرگونی کیفیت محتوای به نمایش در آمده میشوند.
البته کاربران برای استفاده از ویژگیهایی که پلی استیشن 4 پرو دارد نیازی به نمایشگر 4K یا HDR نداشته و حتی بر روی تلویزیونهای ساده و HD نیز میتوانند تفاوت را احساس کنند. تکنولوژی های به کار گرفته شده در PS4 Pro همچون Anti-Aliasing و Super-Sampling، میتوانند تمامی حاشیههای و خطوط شکسته بازی را به خطهای صاف تبدیل کرده تا کیفیت و دقت محتوای نمایش داده شده، افزایش پیدا کند. این تکنولوژی ها زمانی که شما بازی را با رزولوشن 1080p نیز اجرا میکنید تاثیر خود را نشان داده و تصویری زیباتر را پیش رویتان قرار خواهند داد. برخی از بازی های قدیمیتر همچون Infamous First Light و Shadow of Mordor نیز آپدیت های جدیدی را دریافت خواهند کرد تا هیچ مشکلی از بابت نمایش آنها به بهترین شکل ممکن، وجود نداشته باشد.
بدون شک افرادی که کنسول جدید پلی استیشن 4 پرو را خریداری میکنند، میتوانند از ویژگی های منحصر به فرد هدست واقعیت مجازی Play Station (که قرار است در ماه اکتبر عرضه گردد) نیز بهرهمند شوند. سونی اعلام کرده که کنسول جدید آنها در راستای سازگاری کامل با واقعیت مجازی، میتواند محتوا را با جزئیات بالاتری نمایش داده و مهم تر از همه، نرخ فریم بالاتری را نیز در اختیار کاربران قرار دهد، در نتیجه ما شاهد اجرای بازی ها به شکل روانتری نسبت به گذشته خواهیم بود.
پس از معرفی کامل این کنسول، آقای هاوس قیمت های جدید کنسول های سونی را نیز اعلام کرد. اینطور که مشخص شده، نسخه باریک پلی استیشن 4 قرار است با قیمت 299 دلار و از هفته آینده و نسخه ضخیمتر و البته قدرتمندتر نیز با قیمت 399 دلار و از 20 آبان ماه وارد بازار گردد. بدون شک صحبت کردن در مورد تواناییهای این کنسول در زمان فعلی نمیتواند چندان منطقی باشد و باید تا 20 آبان منتظر باشیم و ببینیم که آیا واقعا PS4 Pro میتواند آنطور که سونی مدعی شده، موفق باشد؟