بالونهای اینترنتی گوگل، زمین را احاطه میکنند
گوگل در پروژهای به نام Project Loon، با هدف ارایهی اینترنت به مناطق روستانشین و دوردست، بالونهایی را به استراتوسفر میفرستد.
هر بالون به آنتنهای روی زمین شبکهی اینترنت ارایه میدهد.
گوگل در «پروژهی لون» (Project Loon) برنامههای بزرگی برای سال ۲۰۱۶ دارد که شامل اولین چرخش دور دنیا با بالون هم میشود. «مایک کاسیدی» (Mike Cassidy)، معاون ارشد این شرکت میگوید اعضای تیم پروژهی لون امیدوارند که سال بعد، بیش از ۳۰۰ بالون را به هوا بفرستند تا یک حلقهی پیوسته دور جهان ایجاد کنند.
هدف آنها این است که مطمئن باشند همیشه، حداقل یک بالون منطقهی خاصی را پوشش میدهد. وقتی یکی دور میشود، بلافاصله یکی دیگر جای آن را میگیرد. اگر این تیم اولین حلقهی پیوسته را که نیمهی جنوبی را پوشش خواهد داد، با موفقیت اعزام کند، در نظر دارد که اولین مشتریان تبلیغاتی آزمایشی را جذب کند. گرچه هنوز موفقیت این تیم در دستیابی به هدفشان مشخص نیست، اما شرکتهای اندونزیایی ارایهدهندهی سرویس اینترنت هماکنون برای شراکت با پروژهی لون قرارداد بستهاند.
گوگل برای اولین بار برنامهی بالونهای پرفشار را در ماه ژوئن سال ۲۰۱۳ معرفی کرد. در آن زمان حدود ۳۰ عدد بالون از نیوزیلند به هوا فرستاده شدند. این بالونها در ارتفاع ۲۰ کیلومتری از زمین و به استراتوسفر فرستاده میشوند. نرمافزاری که در این سیستم تعبیه شده، بالون را به سمت بالا و پایین حرکت میدهد تا در مسیر باد مساعد قرار بگیرد. هر بالون به آنتنهای روی زمین شبکهی اینترنت ارایه میدهد. در ابتدا این بالونها اینترنت با سرعت 3G فراهم میکردند، اما حالا سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه را در اختیار دستگاههای متصل قرار میدهند؛ یعنی تقریبا سرعتی معادل 4G. در ابتدا یک تا دو ساعت طول میکشید تا ۱۴ نفر یک بالون را بفرستند. اما حالا دو یا سه نفر هر ۱۵ دقیقه میتوانند یک بالون را بفرستند.
منبع: BBC