ارتش چین و 13 سلاح پیشرفته ای که کارشناسان را به حیرت واداشت
امروزه به لحاظ تکنولوژیکی ارتش چین دیگر رقیبی نیست که آن را دست کم گرفت و این کشور دیگر صرفا کپی کننده تسلیحات روسی نیست. در اینجا قصد داریم به معرفی مختصر 13 محصول نوین صنایع نظامی چین که در نمایشگاه هوایی این کشور در سال های گذشته به نمایش گذاشته شده بپردازیم.
پهپاد CH-5
این پهپاد میان برد با مداومت پروازی بالا توسط گروه صنایع هوایی چنگدو توسعه یافته و اولین پروازش را در سال 2009 انجام داد. از آن زمان این پهپاد توسط چندین کشور به خدمت درآمده است. برای مثال نیروی هوایی مصر از این پرنده برای نبرد در مقابل داعش استفاده می کند. مداومت پروازی این پهپاد 60 ساعت است و بردی در حدود 7000 کیلومتر دارد.
ربات جنگی ساخت نورینکو
شرکت صنایع شمال چین که با نام نورینکو شناخته میشود، در سال 2014 و در جریان نمایشگاه هوایی چین، از خودروی زمینی بدون سرنشین جدید خود با نام ربات جنگی رونمایی کرد. این ربات کوچک به یک شاتگان 12 گیج (واحد اندازه گیری قطر لوله شاتگان) با گلوله گذاری خودکار مجهز است.
بمب افکن H-6
بمب افکن H-6 چندین دهه است که در خدمت ارتش چین بوده و هنوز هم در این کشور خدمت میکند. این بمب افکن قدرتمند توانایی انجام عملیاتهای دوربرد و طولانی مدت در برابر دشمنان را دارد. ارتش چین 140 فروند از انواع این بمب افکن را در اختیار دارد.
جنگنده رادارگریز J-20
از زمان انجام اولین پروازش در 11 ژانویه 2011، که تنها 15 دقیقه طول کشید، J-20 به سلاحی توانمند در ارتش چین و در سطح دنیا بدل گشته است. بر اساس گزارشها این جنگنده رادارگریز در ماه مارس همین سال وارد خدمت شده، و کارشناسان معتقدند که میتواند رقیبی برای F-22 آمریکایی باشد.
جنگنده J-11
این جنگنده بر اساس جنگنده سوخوی 27 روسی طراحی شده و توان حمل مهمات چینی و روسی را دارد. J-11 پرنده ای نیست که بخواهید بر فراز آسمان کشورتان ببینید. این جنگنده مجهز به یک توپ 30 میلی متری دقیق است و توانایی حمل انواع بمبهای سقوط آزاد را نیز دارد.
هوئیتزر PLZ-45
این هوئیتزر خودکششی 155 میلی متری علاوه بر ارتش چین، در خدمت کشورهای الجزیره، کویت و عربستان سعودی نیز هست. این وسیله 5 خدمه شامل مسلسلچی، فرمانده، راننده و دو بارگذار گلوله دارد. PLZ-45 به یک توپ کالیبر 45 (همانطور که گفته شد 155 میلی متری) با بارگذار نیمه خودکار مجهز است. برای دفاع از خود نیز یک مسلسل سنگین W-85 بر روی سقف و 4 لوله پرتاب نارنجک دودزا در کنارههای برجک دارد.
پهپاد SW-6
عصر پرندههای بدون سرنشین تقریبا به اوج خود رسیده است. اکنون ارتش چین با پهپاد SW-6 پا به عرصه گذاشته است. این پرنده در نمایشگاه هوایی چین در سال 2016 توسط شرکت صنایع هوایی چین رو نمایی شد و یک پهپاد فوقسبک است. این پهپاد را میتوان به راحتی به دلیل وزن سبکش از هر هواگرد بزرگی پرتاب کرد.
پهپاد CH-500
این وسیله یک هلیکوپتر اسباب بازی نیست. CH-500 دو موشک ضد تانک HJ-10 را با خود حمل میکند و میتواند هدفش را به آسانی از بین ببرد. این پهپاد را میتوان هر زمانی برای حمله به اهداف مختلف به پرواز درآورد.
پهپاد بال پرنده CH-805
این پهپاد توسط شرکت دانش و فناوری هوافضای چین توسعه یافته و بسیار به بمب افکن رادارگریز B-2 آمریکایی شباهت دارد. به گفته سازندگان، سطح مقطع این پهپاد برابر با 0.01 متر مربع، یعنی به اندازه یک پرنده است.
بالگرد Harbin Z-19
با سرعت حداکثر 280 کیلومتر در ساعت، بالگرد Z-19 میتواند به سرعت بر فراز هدف پرواز کند و آن را مورد هدف قرار دهد. این بالگرد دو جایگاه برای حمل پرتابگر راکت، غلاف توپ و 8 موشک ضد تانک HJ-8 دارد. همچنین میتواند 8 موشک هوا به هوا TY-90 نیز حمل کند.
سلاح لیزری Silent Hunter
این سامانه لیزری ما را یاد فیلمهای علمی تخیلی میاندازد. این محصول که Silent Hunter نام دارد، به اندازه ای قدرت دارد که بدنه خودروهای زرهی سبک یا پهپادها را از فاصله یک کیلومتر بشکافد. این سلاح با سرمایه گذاری مشترک آکادمی مهندسی فیزیک چین و شرکت فناوریهای نوین جیویوان ساخته شده است. میتوان گفت این دستگاه مشابه نمونههای ساخته شده توسط کمپانیهای بزرگ آمریکایی مانند لاکهید مارتین است.
تفنگ اخلالگر پهپاد
این اسلحه 19000 دلاری در حال حاضر توسط پلیس یوهان برای شکار پهپادها در فاصله 1 کیلومتر استفاده میشود. این سلاح برای اولین بار زمانی که یک پلیس متوجه عبور یک پهپاد از نزدیکی استادیوم فوتبال در حین بازی شد مورد استفاده قرار گرفت. این تفنگها گلوله شلیک نمیکنند بلکه صرفا با اخلال بر روی امواج دریافتی پهپادها را در هنگام پرواز از کار میاندازند.
پهپادهای زنبوری
چین در نمایشگاه هوایی این کشور در سال 2016 رکورد به پرواز دراوردن بیشترین تعداد پرواز به صورت همزمان را با به پرواز درآوردن 67 پهپاد شکست. در آینده این پهپادها مانند دسته ای زنبور با سرعتی ثابت به سمت هدف مشخص شده پرواز میکنند با این تفاوت که میتوانند به سمت هدفشان شلیک کنند!
در نهایت میتوان گفت ارتش چین مانند گذشته تنها به استفاده از طرحهای کشورها بسنده نمیکند، بلکه در حال کم کردن فاصله تکنولوژیکی خود در زمینه نظامی با کشورهای قدرتمندی مانند آمریکا است. هر چند هنوز هم فاصله زیادی با پیشگامان تکنولوژی نظامی دارد.