با لایت فون آشنا شوید؛ ایدهای جذاب برای خارج کردن اسمارت فونها از چرخهی تکرار
با وجود مزایای فراوان گوشیهای هوشمند و تغییر سبک زندگی ما به دست آنان، نمیتوان از مضراتشات غافل بود، چنان که بخشی از تغییر سبک زندگی انسانها در جهت منفی صورت گرفته است. فارغ از مضرات امواج شبکه موبایل که روز به روز با افزایش پهنای باند آنها بیشتر میشود، تاثیرات روحی و روانی را باید به عنوان خطرناکترین آسیب گوشیهای هوشمند دانست؛ دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان، مادران، پدران و دیگر دستهبندیهای افراد، امروز هوش و حواس خود را توسط گوشیهای هوشمند از دست دادهاند، چرا که به جای تمرکز بر روی فعالیتهای مهم و روزانه، در فکر پستهای قرار داده شده در شبکههای اجتماعی، پیامهای دریافتی در پیامرسان و یا وضعیت خود در یک بازی آنلاین هستند. این موارد تنها نمونههایی از حواس پرتی هستند و لایت فون (Light Phone) تصمیم دارد تا با آنها مبارزه کند.
اگر تاکنون در مورد لایت فون (Light Phone) چیزی نشنیدهاید، باید بدانید در این موضوع با بسیاری از افراد مشترک هستید. علت این غریبگی تنها عجیب بودن این اختراع نیست، بلکه بعد از معرفی آن در سال گذشته، لایت فون تاکنون در مرحله توسعه و تکمیل به سر میبرده است! این دستگاه در نظر دارد تا کاربران گوشیهای هوشمند خسته شده از تکرار و روزمرگی را به نوعی نجات دهد.
لایت فون در واقع یک مفهوم است و 18 ماه پیش در کیکاستارتر برای اولین بار معرفی شد (Kickstarter نام وب سایتی است برای کمک به پروژههای خلاق و تاکنون بیش از 100 هزار طرح را پشتیبانی مالی کرده است). این دستگاه به عنوان یک گوشی بدون هیچ امکانات خاصی طراحی شده و تنها قابلیت آن، برقراری تماس تلفنی است؛ لایت فون در نظر دارد تا به کاربران نیازمند به سپری کردن روز بدون هیچگونه حواسپرتی کمک کند.
ایده پایهای لایت فون از بین بردن اطلاعیههای مداومی است که گوشیهای هوشمند به کاربران یادآوری میکنند. نمونههای بارز این یادآوریها وضعیت کنونی در شبکه اجتماعی، پیامهای دریافت شده و دیگر موارد درگیر کننده دائمی ذهن کاربر هستند. البته نیازی نیست تا گوشی هوشمند خود را از پنجره به بیرون پرتاب کنید، چرا که ایده اصلی کمک به دور شدن از مضرات روانی گوشیهای هوشمند است، وگرنه هیچ کس موافق دور شدن از تکنولوژیهای سودمند نیست. کاربر تنها نیاز دارد تا تماسهای دریافتی را از گوشی هوشمند به لایت فون منتقل (دایورت) کند. همه ما میدانیم که هر اتفاق مهمی از طریق تماسهای تلفنی منتقل خواهد شد و در چک کردن مداوم فیس بوک، اینستاگرام، تلگرام و دیگر اپلیکیشنها هیچ مورد ضروری یافت نمیشود.
ایده لایت فون به نوبه خود جالب است، اما سوالات زیادی نیز در ذهن کاربران به وجود میآورد. به عنوان نمونه چرا با باید برای پیشخرید چنین چیزی مبلغ 100 دلار پرداخت کنیم، در حالی که میتوان با متوقف کردن رد و بدل دیتا، کار مشابهی انجام دهیم! به نظر میرسد بسیاری با ما موافق نیستند، چون لایت فون تاکنون 400،000 دلار در کیکاستارتر فروش داشته اشت. محاسبه ساده تعداد فروخته شده از این دستگاه را به خود شما واگذار خواهیم کرد.
لایت فون در ابتدا قرار بود تا در ماه جولای (5 ماه پیش) به دست کاربران برسد، اما بعدها زمان تحویل محصولات به آگوست (3 ماه پیش) به تعویق افتاد. این تاخیر باز هم ادامه پیدا کرد تا این که سازنده دستگاه مدتی قبل به صورت تضمینی، تحویل گوشیها را تا دو هفته دیگر وعده داد. نخستین زمان ارسال محمولهها 30 نوامبر (12 روز دیگر) اعلام شده و همه کاربران در طول ماه بعد میلادی محصولات خود را دریافت خواهند کرد.
برخی از پشتیبانان تاکنون از حمایت این طرح دست کشیدهاند و دلیل آن را میتوان علاوه بر تاخیر فراوان در زمان ارسال، در شبکه پشتیبانی شده لایت فون دانست؛ لایت فون تنها در شبکه 2G کار میکند که از نظر برخی امروز منسوخ شده محسوب میشود. به عنوان نمونه، اپراتور بینالمللی ایتی اند تی (AT&T) و وودافون (Vodafone) در نظر دارند تا شبکه 2G را در برخی از مناطق، طی هفتههای آینده به طور کامل قطع کنند و آن را به عنوان نخستین نسل فراهمکننده امکان انتقال داده به صورت بیسیم، به دست تاریخ بسپارند. در نظر داشته باشید دو اپراتور یاد شده در انجام این کار تنها نیستند و بسیاری به خاموش کردن فرستندههای 2G فکر میکنند، چرا که نسل سوم (3G) سالهاست به صورت گسترده کل دنیا را تحت پوشش خود قرار داده است. سازنده لایت فون وعده کرده تا هزینه کاربرانی که به شبکه 2G دسترسی ندارند را بازخواهد گرداند.
به نظر میرسد خریداران لایت فون تنها به متفاوت ظاهر شدن اهمیت میدهند، چرا که در بازار امروز، گوشیهای موبایل زیادی وجود دارند که تنها در شبکه 2G کار کرده و جز برقراری تماس (و البته ارسال و دریافت پیام کوتاه) قابلیت دیگری ندارند. لایت فون طراحی بسیار جذابی دارد، با این حال هنوز در مورد کاربردی بودن آن با شک و تردید صحبت میکنیم.