با ۱۵ رتبهی اول در لیست نوآورترین کشورهای جهان آشنا شوید
هر ساله گزارش رقابت پذیری جهانی توسط مجمع جهانی اقتصاد (WEF) منتشر میشود. این گزارش به بررسی وضعیت اقتصاد جهان میپردازد و یکی از شاخصهای آن نوآوری است. در این مطلب قصد داریم 15 مورد از نوآورترین کشورهای جهان را معرفی کنیم.
گزارش رقابت پذیری جهانی، آمار حوزههای مختلف از جمله وضعیت بانکها و پیشرفت شرکتها را تحلیل میکند و با استفاده از آن به بررسی اقتصاد کشورهای سراسر جهان میپردازد. نوآوری، یکی از بخشهایی است که مورد بررسی WEF قرار گرفته و امتیازی به آن تعلق میگیرد. کیفیت تحقیقات علمی دانشگاهها، سرمایهگذاری شرکتها در حوزه تحقیق و توسعه، همکاری دانشگاهها با صنایع، امتیازهای انحصاری و تعداد مهندسان و دانشمندان کشور از جمله مواردی هستند که در امتیازدهی بخش نوآوری تاثیرگذار هستند.
بر اساس این امتیازها، مجمع جهانی اقتصاد 15 کشور از نوآورترین کشورهای جهان را معرفی کرده است که در ادامه به بررسی این کشورها خواهیم پرداخت:
1. سوئیس با امتیاز 5.8
سوئیسیها بدون شک بهترین اکوسیستم نوآوری جهان را در اختیار دارد. سیاست کارآمد در عرصه محیط و زیرساخت، آکادمیهای برتر، ظرفیت بالای جذب استعداد، شرکتهای چندملیتی بزرگ و شبکهای فشرده از شرکتهای کوچک و متوسط موجب شدهاند تا اشتیاق و کیفیت بالایی را برای نوآوری در این کشور مشاهده کنیم.
2. رژیم صهیونیستی (اسرائیل) با امتیاز 5.7
رژیم صهیونیستی یک هاب بزرگ برای شرکتهای جدید و نوپا در بخش امنیت سایبری محسوب میشود. کارآفرینان زیادی توسط نیروی امنیت سایبری ارتش رژیم صهیونیستی آموزش داده میشوند.
3. فنلاند با امتیاز 5.7
طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد، فنلاند با وجود مهندسان و دانشمندان و همکاری مناسب میان دانشگاهها و صنایع، از شرایط خوبی در زمینه نوآوری برخوردار است. سازمانی به نام Takes در دولت فنلاند وجود دارد که منابع مالی تحقیقات و توسعه دانشگاهها و پروژههای نوآورانهی شرکتها را تامین میکند.
4. ایالات متحده آمریکا با امتیاز 5.6
با فکر کردن به نوآوری در آمریکا ناخودآگاه یاد دره سیلیکون خواهیم افتاد. جایی که نوابغ و ایدههای زیادی در آن به چشم میخورد؛ اما نوآوری در سایر ایالتهای آمریکا هم دیده میشود. به عنوان مثال ماساچوست که M.I.T در آن قرار گرفته و همچنین هاروارد که هاب فناوری محسوب میشود. کشور آمریکا را به واسطهی کسب و کارهای فناوری موفق مانند فیسبوک و اسنپ چت، میتوان به عنوان یکی از نوآورترین کشورهای جهان شناخت.
5. آلمان با امتیاز 5.6
برلین، پایتخت آلمان، یکی از هابهای اروپا و میزبان شرکتهایی همچون ساوند کلود و بانک N26 است. آلمان از آمادگی فناوری، نوآوری و پیشرفت کسب و کار بالایی برخوردار است و همچنان به گسترش مرزهای نوآوری خود ادامه میدهد.
6. سوئد با امتیاز 5.4
در طول یک دهه گذشته، سوئد تجربه فناوری موفق و جذابی را با شرکت پرداخت آنلاین کلارنا به ارزش 2.25 میلیارد دلار و شرکت جدید کارتخوان سیار iZettle و Spotify به ارزش 8 میلیارد دلار داشته است. مجمع جهانی اقتصاد از سوئد به عنوان کشوری یاد کرده است که توانایی پیشروی به سوی انقلاب صنعتی چهارم را دارد. اما با این وجود، تعداد دانشمندان و مهندسان این کشور در حال کمتر شدن است و این مسئله نشان میدهد که سوئدیها به توجه بیشتری به سرمایه انسانی نیاز دارند تا بتوانند رقابت پذیری بلندمدت و ظرفیت نوآوری خود را تضمین کنند.
7. هلند با امیتاز 5.4
هلند در زمینه موسسات تحقیقات علمی در جهان رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است و در بخش ارتباط میان دانشگاهها و بخش خصوصی نیز پنجمین کشور دنیاست. همواره خبرهای خوبی از نوآوری اجتماعی در هلند به گوش میرسد.
8. ژاپن با امتیاز 5.4
نخستین کشور آسیایی در فهرست نوآورترین کشورهای جهان، ژاپن است که در دهه 90 با شرکتهایی مانند سونی و نینتندو در اوج خلاقیت به سر میبرد. امروزه این کشور با پیری جمعیت و کمبود بودجه مواجه شده است. با این حال مجمع جهانی اقتصاد گزارش میکند که موسسات عالی با کیفیت و سرمایهگذاری شرکتها در بخش تحقیق و توسعه و تعداد بالای دانشمندان، ژاپن را به یک کشور نوآور تبدیل کرده است. این کشور شرق آسیا در فاصله سالهای 2007 تا 2015 در رتبه پنجم قرار داشت و اینک با سه پله سقوط در مکان هشتم نوآورترین کشورهای جهان جای گرفته است.
9. سنگاپور با امتیاز 5.3
با وجود اینکه سنگاپور جزو برترین کشورها در زمینه نوآوری به شمار میرود، اما قرار گرفتن در رتبه نهم میتواند به عنوان یک ضعف برای این کشور قلمداد شود. سنگاپور در رتبه بندی گزارش رقابتپذیری مجمع جهانی اقتصاد در مکان دوم جای گرفت و اگر امتیاز بهتری برای نوآوری میگرفت، میتوانست در جایگاه اول قرار بگیرد.
10. دانمارک با امتیاز 5.1
کشور دانمارک در زمینه ی فناوری انرژی تجدیدپذیر در جهان پیشرو است و 140 درصد از انرژی این کشور با نیروی بادی تامین میشود. دانمارکیها در سال 2012 جهت تشویق نوآوری در بخشهایی که تقاضای بازار زیادی در آن وجود دارد، راهبرد نوآوری جدیدی را آغاز کرد.
11. تایوان با امتیاز 5.1
در سال 2014 تایوان یک جایزه نوآوری ریاست جمهوری به ارزش 66 هزار دلار و 858 دلار (حدودا 234 میلیون تومان) برای بهترین نوآوریها و طراحیها در نظر گرفت تا تولید ناخالص داخلی راکد خود را متحول کند. تایوان در گزارش فناوری جهانی بلومبرگ در سال 2014 نیز رتبه نخست امتیاز انحصاری را به دست آورده بود.
12. نروژ با امتیاز 5.1
Innovation Norway (نوآوری نروژ)، یک بانک دولتی و شرکت سرمایهگذاری است که در سال 2004 در نروژ تاسیس شد و بیش از 500 نفر در آن کار میکنند. این موسسه در بخشهای زیادی از جمله حمل و نقل دریایی و زیست فناوری سرمایهگذاری میکند.
13. بریتانیا با امتیاز 5
بریتانیا به دلیل فعالیت شرکتهای بزرگی در فناوری مالی همچون Funding Circle و Transfer Wise به رونق اقتصادی رسیده است. مجمع جهانی اقتصاد گزارش کرده است که انگلیس یکی از رقابتیترین اقتصادهای جهان را دارد؛ اما خروج انگلیس از اتحادیه اروپا احتمالا به واسطه بازارهای مالی، اندازه بازار و نوآوری بر رقابتپذیری این کشور تاثیر منفی خواهد گذاشت.
14. اتریش با امتیاز 5
اتریش دو دهه رشد پایدار را پشت سر گذاشت اما به دلیل افزایش هزینهی تحقیقات و توسعه پس از دوران بحران مالی، این رشد روند آهستهتری به خود گرفته و محدودیت بودجه شدیدی برای تحقیق و توسعه به وجود آمده است.
15. بلژیک با امتیاز 5
امتیاز 5 یک امتیاز متوسط برای نوآوری است اما همین میتواند کافی باشد تا بلژیک نیز در میان نوآورترین کشورهای جهان قرار بگیرد. WEF، ظرفیت ناکافی برای نوآوری را به عنوان ششمین عامل مشکل ساز برای انجام کسب و کار در این کشور معرفی کرده است؛ اما با این وجود بلژیک در رتبه پانزدهم نوآوری در جهان جای گرفته است.