دومین پرتاب فضاپیمای سرنشین دار سایوز انجام شد؛ اعزام سکنه جدید به ایستگاه فضایی بین المللی
روسیهایها دومین پرتاب فضاپیمای سرنشین دار سایوز را انجام دادند. این فضاپیما نوع ارتقا یافتهی سایوز است و نسل جدید سفینه این کشور را در ابعاد مینیاتوری به همراه سه فضانورد از روسیه و آمریکا به ایستگاه فضایی بین المللی خواهد فرستاد.
فضاپیمای سایوز MS-02 روز چهارشنبه از پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان به همراه سه فضانورد که قرار است سکنه جدید ایستگاه فضایی بینالمللی باشند، به فضا پرتاب شد. سرگئی ریژکوف و آندره بوریسنکو از روسیه و شین کیمبرو از ناسا فضانوردانی هستند که با فضاپیمای سرنشین دار سایوز به فضا میروند.
مدل مینیاتوری فضاپیمای جدید روسیه همراه با فضاپیمای سرنشین دار سایوز به فضا برده میشود
همچنین مدل کوچک و مینیاتوری از نسل جدید فضاپیمای روسیه، سرنشینان این فضاپیما را همراهی میکند. این فضاپیما در حال حاضر با نام فدراسیون شناخته میشود و سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) تصمیم دارد که از آن به عنوان جایگزین سایوز استفاده کند. فضاپیمای جدید روسیه با هدف مشابه سفینه اکتشافی سرنشین دار اوریون ناسا ساخته شده است و نام آن بر اساس یک رایگیری عمومی انتخاب شد. روسیه فدراسیونی از 85 نهاد اصلی است که هر کدام از آنها یکی از فضاپیماهای ساخت این کشور را نامگذاری کنند. شرکت Energia که پیش از این فضاپیمای سایوز را ساخته بود، مسئولیت ساخت فضاپیمای فدراسیون را نیز بر عهده گرفت.
مدل مینیاتوری فضاپیمای فدراسیون توسط سرنشینان سایوز به ایستگاه فضایی برده میشود. این نسخه اسباب بازی، شکل فضاپیمای اصلی و ماژولهای رانشگر از جمله دو بال آرایه خورشیدی آن را شبیهسازی کرده است. بر اساس سنتی که به اولین پرواز فضایی یوری گاگارین، فضانورد شوروی سابق در سال 1961 برمیگردد، فضانوردان از یک نشانگر پرواز در گرانش صفر استفاده میکنند که شامل بستن یک اسباب بازی کوچک و معلق شدن آن در زمان ورود به سطح گرانش صفر میشود. بیشتر فضانوردان از اسباب بازیهای فرزندانشان به عنوان نشانگر پرواز استفاده میکنند.
سکنه جدید ایستگاه فضایی بینالمللی پس از 4 ماه حضور در فضا، در اواخر ماه فوریه سال 2017 به زمین باز خواهند گشت.