نتایج تست باتری سونی اکسپریا ایکس زد منتشر شد
اکسپریا ایکس زد (Xperia XZ) پرچمدار جدید شرکت سونی است که از یک نمایشگر 5.2 اینچی برخوردار بوده و طراحی آن نیز با دیگر محصولات تولید شده توسط این کمپانی ژاپنی تا به امروز، تفاوت هایی خاصی دارد. وجود دوربین اصلی 23 مگاپیکسلی به همراه سیستم های بهبود یافته فوکوس خودکار و لرزشگیر تصویر و همچنین تجهیز دستگاه به تراشه قدرتمند اسنپدراگون 820 کوالکام از دیگر مشخصات فنی سونی اکسپریا ایکس زد به حساب میآیند. تمامی این موارد مناسب به نظر رسیده و قابل ستایش هستند. اما در این میان دوام شارژ باتری سونی اکسپریا ایکس زد به چه میزان است؟ به جهت بررسی این موضوع در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
گوشی هوشمند اکسپریا ایکس زد به یک باتری ثابت (غیر قابل دسترسی توسط کاربر) با ظرفیت 2900 میلی آمپر ساعت مجهز است. شرکت سونی ادعا کرده است در گوشی پرچمدار جدید خود از فناوری های جدیدی به جهت عدم شارژ شدن بیش از حد دستگاه استفاده کرده است. این موضوع به آن دلیل رخ میدهد که در باتری های نسل جدید، بیش از حد شارژ شدن باتری گوشی باعث کاهش عمر آن طی مدت زمان بلند استفاده از دستگاه خواهد شد. از طرفی مسلما هر کاربری دوست دارد طی روز میزان شارژ مناسب و کافی از باتری گوشی را در اختیار داشته باشد تا با مشکل کمبود شارژ باتری مواجه نشود.
به همین دلیل است که قصد داریم باتری سونی اکسپریا ایکس زد را تست کرده و در شرایطی کاملا یکسان با دیگر گوشی های هوشمند رقیب مقایسه کنیم. در این سری از تست ها، میزان نور نمایشگر گوشی ها بر روی میزان 200 نیت (مناسب برای استفاده در فضای بسته) تنظیم شده است. علاوه بر آن طی فعالیت هایی که بر روی این گوشی ها انجام خواهد شد، نمایشگر دستگاه ها هیچ گاه خاموش نشده و از این رو نور نمایشگر بر روی تست تاثیر فراوان خواهد داشت. آیا باتری سونی اکسپریا ایکس زد میتواند نتایج درخشانی را در این تست ها از آن خود کند؟
انتظار نداشته باشید، اکسپریا ایکس زد در این تست معجزه کند. باتری 2900 میلی آمپر ساعتی پرچمدار سونی امتیاز خوبی و رضایت بخشی را در این تست از آن خود کرد. اما این نتیجه در مقایسه با دیگر پرچمداران شرکت های معروف، درخشان نبود. باتری سونی اکسپریا ایکس زد طی یک بار شارژ کامل توانست در تست های به عمل آمده به میزان 6 ساعت و 41 دقیقه شارژدهی کند. امتیاز این گوشی به نتیجه کسب شده توسط سامسونگ گلکسی اس 7 بسیار نزدیک است. طی این تست، اکسپریا ایکس زد سونی عملکرد بهتری نسبت به گوشی های جی 5، نکسوس 5 ایکس و نکسوس 6 پی، داشت. اما با این حال نمره کسب شده کمتر از گوشی های سری آیفون 6 اس اپل، اس 7 اج، اچ تی سی 10 و پی 9 هواوی بود.
اما این پایان داستان نبود، در ادامه کار تست سرعت شارژ شدن باتری سونی اکسپریا ایکس زد را نیز به اجرا در آوردیم. در حقیقت طی تست مزبور، تعیین شد که با استفاده از کابل و آداپتور شارژر پبشفرض موجود در بسته بندی گوشی، چه مدت زمان طول می کشد تا باتری گوشی از میزان صفر به صد درصد برسد.
در جعبه بسته بندی اکسپریا ایکس زد سونی یک آداپتور شارژ 5 ولتی 1.5 آمپر (7.5 وات) موجود است و علاوه بر آن دستگاه به کمک کابل و درگاه USB تایپ C شارژ میشود. همان طور که میزان جریان الکتریکی و دیگر مشخصات آداپتور شارژر این گوشی نگاهی میاندازید متوجه خواهید شد که به صورت پیشفرض هیچ گونه تجهیزات شارژ سریع در بسته خرده فروشی آن وجود ندارد. در نتیجه انتظار نمیرود دستگاه با سرعت زیادی شارژ شود. اما هم اینک سوال اینجاست که سرعت شارژ شدن باتری سونی اکسپریا ایکس زد به چه میزان کند است؟
نتیجه به دست آمده بسیار ناامید کننده بود. همان طور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، در واقع مدت زمانی تقریبی برابر با سه ساعت طول میکشد تا باتری سونی اکسپریا ایکس زد به طور کامل شارژ شود. مطمئنا مدت زمان 2 ساعت و 54 دقیقه برای شارژ شدن کامل یک گوشی سطح بالا و حرفه ای، بسیار ناامید کننده خواهند بود. این میزان حتی کمتر از نتایج به دست آمده از سوی گوشی های آیفون 6 اس و 6 اس پلاس اپل بود که به شارژ شدن طولانی مدت مشهورند.
در نهایت همان طور که شاهد بودید، باتری سونی اکسپریا ایکس زد از نظر میزان دوام انرژی و شارژدهی، امتیازی متوسط و میانگین را کسب کرد. اما در زمینه مدت زمان شارژ شدن کامل باتری، پرچمدار سونی بسیار ضعیف ظاهر شده و برای مثال اختلاف زمانی شارژ شدن آن در مقایسه با گوشی ال جی جی 5 به صد دقیقه میرسد. در پایان به لطف وجود فناوری های جدید از سوی شرکت سونی، میتوان عمر و سلامتی ساختاری بیشتری را از باتری این گوشی انتظار داشت. اما کسانی که از گوشی خود و مخصوصا از نمایشگر آن به صورت روشن، استفاده زیادی میکنند و در واقع نیاز به شارژ شدن متعدد گوشی خود دارند، مسلما خرید اکسپریا ایکس زد انتخاب درست و به جایی برای آنها نخواهد بود.
نظر شما در مورد این گوشی چیست؟ آیا این مورد میتوانید به تنهایی مسئله ای جدی برای صرف نظر کردن کاربران از خریداری آن گردد؟