baznashr

رویای زیبایی که به حقیقت پیوست: نگاه عمیقی به تبلت یوگا بوک لنوو

on .

تبلت ها متولد شدند تا ما را از میزها و البته لپ تاپ‌ها دور کنند. آنها دنیای رنگارنگی از کاربرد و سرگرمی هستند که با لمس انگشتان شما، جریان می‌یابند. رویای اینکه به کمک تبلت ها بتوانیم هر جایی و هر کاری که بخواهیم انجام دهیم، حتی در آی پد و سرفیس مایکروسافت، تحقق نیافت، زیرا کار کردن با آنها سخت‌تر از چیزی است که باید باشد. در این مقاله به بررسی یکی از تازه‌ترین تبلت های زیبا، هیبریدی و البته خلاقانه‌ی این روزها، یعنی یوگا بوک می‌پردازیم که تا حدی زیادی می‌تواند این رؤیا را به واقعیت نزدیک کند. یوگا بوک، دستپخت کمپانی لنوو است و در جریان نمایشگاه IFA 2016 رونمایی شد. برای نگاهی عمیقی به این زیبای کوچک، با گجت نیوز همراه باشید…

داستان تولد یوگا بوک ….

چیزی که ما واقعاً به دنبال آن بودیم، چیزی بود که مایکروسافت، هیچگاه آن را نساخت: کوریر. کوریر یک دستگاه کامل بود که تمام امیدهای ما را برآورده می‌کرد: باریک، سبک و قابل سازگاری با چیزی که ما نیاز داشتیم. شما می‌توانستید آن را لمس کنید، می‌توانستید روی آن بنویسید، می‌توانستید آن را تا کنید، درست مثل یک کتاب. اما کوریر هیچگاه از آزمایشگاه‌های مایکروسافت بیرون نیامد و هیچگاه رویاهای ما را تحقق نبخشید.

اما حالا و پس از هفت سال، لنوو این رویای دیرینه و البته گم شده را تحقق بخشید. لنوو یک کوریر نساخت، اما یوگا بوک جدیدش، دقیقاً الهام بخش همان کوریر است. این شاهکار جدید لنوو در اندازه و شکل یک کتاب کودک است: دو پنل نمایشگر که توسط یک لولا به یکدیگر وصل شده‌اند و می‌توانند با انگشت یا با قلم جادویی‌اش، مورد استفاده قرار بگیرند. یوگا بوک حتی به کمک قلمش، ترفندها و ویژگی‌هایی رو می‌کند که تا قبل از این ندیده‌ایم، مثلاً این قلم جادویی علاوه بر ویژگی‌های دیجیتالی‌اش، جوهر واقعی هم دارد وبنابراین حس خوب قلم‌های دوران کودکی را به شما منتقل می‌کند. شما می‌توانید با این جوهر واقعی، هرچه می‌خواهید بنویسید و پس از آن، این نوشته را به صورت دیجیتالی تحویل بگیرید. لنوو نمی‌خواست با ساخت یوگا بوک، فقط یک تبلت دیگر بسازد، بلکه می‌خواست چیزی بسازد که فراتر از دستگاه‌های امروزی باشد.یوگا بوک

اما حالا و پس از هفت سال، لنوو این رویای دیرینه و البته گم شده را تحقق بخشید. لنوو یک کوریر نساخت، اما یوگا بوک جدیدش، دقیقا الهام بخش همان کوریر است. این شاهکار جدید لنوو در اندازه و شکل یک کتاب کودک است: دو پنل نمایشگر که توسط یک لولا به یکدیگر وصل شده‌اند و می‌توانند با انگشت یا با قلم جادویی‌اش، مورد استفاده قرار بگیرند. یوگا بوک حتی به کمک قلمش، ترفندها و ویژگی‌هایی رو می‌کند که تا قبل از این ندیده‌ایم، مثلاً این قلم جادویی علاوه بر ویژگی‌های دیجیتالی‌اش، جوهر واقعی هم دارد وبنابراین حس خوب قلم‌های دوران کودکی را به شما منتقل می‌کند. شما می‌توانید با این جوهر واقعی، هرچه می‌خواهید بنویسید و پس از آن، این نوشته را به صورت دیجیتالی تحویل بگیرید. لنوو نمی‌خواست با ساخت یوگا بوک، فقط یک تبلت دیگر بسازد، بلکه می‌خواست چیزی بسازد که فراتر از دستگاه‌های امروزی باشد. لنوو، کامپیوتری ساخت که هم متعلق به آینده است و هم در عین حال یادآور کوریر مایکروسافت. یوگا بوک، رویایی است که به حقیقت پیوسته و برخلاف کوریر، حالا می‌توانید آن را از بازار بخرید!

 

موجودیت برند لنوو حول بهره وری می‌چرخد و لپ تاپ‌های تجاری تینک پد، گواه این مدعاست. اما لنوو خیلی زود فهمید که تعریف سنتی بهره وری در حال تغییر است. لنوو به این فکر افتاد که چگونه تبلت ها می‌توانند به شیوه‌ی گوشی‌ها، جای کامپیوترها را بگیرند و جور آنها را به دوش بکشند. در دنیای امروزی، بسیاری از افراد از گوشی‌های خود به مراتب بیشتر از PC استفاده می‌کنند، اتفاقی که لنوو سعی کرد در مورد تبلت ها هم آن را عملی کند. بنابراین یک کیبورد لمسی و عملکرد موبایل گونه‌تر را مد نظر قرار داد. حتی برخی از مدیران ارشد لنوو با تبلت نامیدن یوگا بوک، موافق نبودند، چرا که آن را چیزی فراتر از یک تبلت می‌دانستند. لنوو قصد داشت دیوایسی تولید کند که از هر نظر شبیه به یک کتاب به نظر برسد، البته نه یک کتاب رمان چاق و قطور، بلکه یک مجله‌ی باریک و سبک. همه‌ی ما میدانیم که شایستگی محصولات اپل متأثر از دیدگاه نوابغی به نام استیو جابز و سپس جانی آیو است. این نقش را در لنوو، جف مردیت بازی می‌کند. طرح یوگا بوک، حدود سه سال پیش به طور کاملاً ناگهانی مطرح شد، اما لنوو هر ایده‌ای را می‌آزماید و یوگا بوک همان ایده‌ای بود که باید به مرحله‌ی اجرا می‌رسید.

یوگا بوک لنوو دریافت که جوانان برای بهره وری بیشتر، از تبلت ها استفاه می‌کنند، حتی اگر تبلت برای کار آنها ساخته نشده باشد. مدیران لنوو می گویند: ” ما به دانشگاه‌ها رفتیم و چیزی که دیدیم این بود که حدود 30 تا 40 درصد دانشجویان، با استفاده از تبلت، نوت برمی داشتند یا با آن تایپ می‌کردند”. این مشاهدات، چراغ راه لنوو را برای افزایش بهره وری تبلت، بود. اما لنوو نمی‌خواست یک سرفیس دیگر بسازد، بلکه به دنبال یک موجود خاص و تازه بود. نیمی از یوگا بوک درست همان چیزی است که از یک تبلت مدرن، انتظار دارید: یک نمایشگر لمسی 10.1 اینچی، 1080 پیکسلی، یک دوربین 8 مگاپیکسلی، 4 گیگابایت رم، 64 گیگابایت حافظه و یک شیار کارت حافظه. در برخی مناطق، یوگا بوک علاوه بر وای فای، دارای LTE هم خواهد بود. تمام این ویژگی‌های در یک فریم فلزی ظریف، جای گرفته‌اند که بسیار شبیه به مشخصات تبلت های امروزی هستند، تنها نکته‌ای که در تبلت های این روزها کمتر دیده می‌شود، استفاده از پردازنده‌ی اتم اینتل است که نشانه‌ی این باشد که لنوو مدت زیادی بر روی یوگا بوک کار کرده است.

 

حالا اجازه دهید به سراغ نیمه‌ی دیگر یوگا بوک و البته جالب‌تر آن برویم، چیزی که یوگا بوک را خاص و متفاوت از بسیاری از تبلت های موجود در بازار کرده است. درست در جایی که شما انتظار یک صفحه کلید فیزیکی را می‌کشید، لنوو یا یک پنل لمسی شما را غافلگیر می‌کند. یوگا بوک را مثل یک کتاب باز کنید: چیزی که خواهید دید باز هم شبیه یک کتاب خواهد بود، دو صفحه‌ی صاف و بدون هیچگونه برجستگی که یکی نمایشگر و دیگری یک صفحه کلید است که یک ترک پد هم هست و حتی می‌توانید آن را به حالت تشخیص قلم تبدیل کنید. از آنجایی که این پنل از تکنولوژی Wacom بهره می‌برد، می‌توانید انبوهی از کاغذها را روی آن گذاشته و هر آنچه دل تنگتان می‌خواهد با جوهر واقعی روی آن‌ها بنویسید و ببیند که چگونه این نوشته‌ها به سرعت، دیجیتالی می‌شوند. این پنل با یک لولای متشکل از 130 قطعه‌ی متفاوت، به نمایشگر متصل شده و می‌توانید آن را به طور کامل به پشت نمایشگر بچرخانید، درست شبیه به صفحه کلید لپ تاپ‌های نام آشنای یوگا.

 

یوگا بوک وقتی پنل را به پشت نمایشگر می‌چرخانید، یوگا بوک هنوز به اندازه‌ی کافی سبک و نازک هست که به راحتی برای مطالعه، بازی کردن، تماشای ویدئو یا هر سرگرمی و فعالیت دیگری از آن استفاده کنید. وقتی دو صفحه را روی هم می‌گذارید، با یک کتاب نازک 10 میلی متری یا 1 سانتی متری مواجه می‌شوید که آن را بسیار شبیه به یک اسمارت فون یا تبلت بدون صفحه کلید کرده است. تایپ کردن با صفحه کلید هالو یا نورانی یوگا بوک، خیلی شبیه به تایپ کردن رو یک نمایشگر لمسی است و عملا شباهتی به تایپ روی صفحه کلیدهای فیزیک سنتی ندارد. در این صفحه کلید، خبری از کلیدهای فیزیکی نیست، بلکه با کلیدهای لمسی سرو کار دارید که به خاطر همین ویژگی، لنوو توانسته ترفندهای موبایلی را روی آن، پیاده کند. این صفحه کلید از قابلیت تصحیح خودکار و پیشنهاد واژه هم بهره می‌برد.

 

اما شکل و شمایل یوگا بوک از ابتدا اینطور نبود. یکی از نسخه‌های اولیه‌ی یوگا بوک، درست مثل کوریر دارای دو نمایشگر بود. اما دو نمایشگر کاملاً لمسی، دیوایس را بسیار سنگین می‌کرد و طول عمر باتری را کاهش می‌داد. مردیت می‌گوید: “ما می‌خواستیم صفحه کلید داشته باشیم و برای رسیدن به باریک‌ترین پنل صفحه کلید، گزینه‌های زیادی را امتحان کردیم و در نهایت، روی پنل فعلی یوگا بوک توافق کردیم. در واقع، پنل صفحه کلید یوگا بوک، نقطه‌ی عطف و پرتکرار آزمایش‌های ما بود”. لنوو، یک سال و نیم درگیر تنظیم عملکرد این صفحه کلید بود. تیم‌های مختلفی در سرتاسر دنیا، زبان‌ها و کاراکترهای مختلف را با این صفحه کلید آزمودند. این آزمایش‌ها منجر به تغییرات و بهبودهای اساسی به ویژه در قابلیت “پیشنهاد واژه” شد، که برای زبان‌های آسیایی نسبت به زبان‌های لاتین، بسیار متفاوت بود.

 

یوگا بوک مردیت می‌گوید: ” ما آزمایش‌های زیادی را انجام دادیم و دریافتیم که یک شخص 25 ساله (و جوان‌تر) طی 40 تا 60 دقیقه می‌تواند کاملا خودش را با صفحه کلید، وفق دهد. این در حالیست که اشخاص 35 ساله (و بالاتر) تقریباً به 2 ساعت زمان برای سازگاری کامل با صفحه کلید یوگا بوک نیاز دارند. ویژگی دیگر یوگا بوک، دیجیتالی کردن نوشته‌هایی است که روی کاغذ می‌نویسید. قرار دادن این ویژگی، یک الهام یا غیب گویی نبود، بلکه مستقیما از دل تجربه‌های کاربران بیرون آمد. مردیت می‌گوید: “اگر به اکثر دیوایس هایی که دارای قلم دیجیتال هستند نگاه کنید، یعنی جایی که شما روی شیشه می‌نویسید، متوجه خواهید شد که شمار اندکی از افراد، واقعاً از آن استفاده می‌کنند. ایده‌ای که لنوو در این مورد، استفاده کرد، درست مانند صفحه کلیدش، منحصربفرد است: پنلی که می‌تواند به عنوان صفحه کلید و ترک پد استفاده شود، نقش سطح نوشتن را هم بازی خواهد کرد”.

یوگا بوک دارای جوهر واقعی قلم و همچنین کاغذهایی است که به صورت مغناطیسی به پنل لمسی وصل شده‌اند. هر چیزی که روی کاغذ می‌نویسید، به طور دیجیتالی، ثبت می‌شود، حتی زمانیکه نمایشگر خاموش باشد. در این فرآیند، خبری از اسکن یا عکس گرفتن از نوشته‌ها نیست. تعویض بین حالت تایپ یا نوشتن با قلم به راحتی فشردن یک دکمه است. تجربه‌ی نوشتن با کاغذ و جوهر واقعی و تبدیل آنها به سندهای دیجیتالی، نوستالژیک‌ترین قسمت ماجراست. اگر کاغذ را فراموش کردید، کافیست قلم را به حالت دیجیتالی برگردانده و نوشته‌های خود را به طور مستقیم روی پنل بنویسید. قلم دیجیتالی، به فشار حساس است. لنوو برای ثبت نوشته‌های شما، اپلیکیشن هایی را تدارک دیده که حتی در صورت خاموش بودن نمایشگر، کار می‌کنند.

 

یوگا بوک یوگا بوک اساساً برای اندروید طراحی شده بود، اما چند ماه پس از طراحی، لنوو تصمیم گرفت تا یک نسخه با ویندوز 10 را هم عرضه کند. سخت افزار دو نسخه‌ی اندروید و ویندوز، یکسان است، اما چند ترفند در صفحه کلید دو نسخه، متفاوت است. عرضه‌ی یوگا بوک در دو پلتفرم متفاوت، جوهره‌ی موبایل بودن را کمی از آن دور می‌کند، زیرا نام ویندوز به صورت ناخودآگاه، حس دستکتاپی بودن را منتقل می‌کند. با توجه به تجربه‌ی طولانی لنوو در ساخت کامپیوترهای مبتنی بر ویندوز، به نظر می‌رسد که ساخت مدل ویندوزی، تلاش زیادی نمی‌طلبید. جدا از سفارشی کردن صفحه کلید، لنوو برای سازگار کردن سخت افزار یوگا بوک، تلاش زیادی به خرج نداد. از طرفی، ویژگی‌های نرم افزاری هم تا حدودی آماده بودند: ویژگی‌های قلم به کمک نرم افزار OneNote مایکروسافت کار می‌کنند و صفحه کلید، ترک پد و نمایشگر لمسی، درست همانطوری است که شما از یک لپ تاپ ویندوز 10 انتظار دارید.

اما قضیه در مورد اندروید، کمی متفاوت است و لنوو، شماری از ویژگی‌ها را به یوگا بوک اضافه کرد تا بهترین استفاده را از سخت افزار ببرد. یوگا بوک با نسخه‌ی 6 اندروید، یعنی مارشمالو عرضه خواهد شد. این نسخه‌ی اندروید، هیچ گونه مالتی تسکینگ نمایشگر جدا را پشتیبانی نمی‌کند و بنابراین لنوو از ویژگی مالتی ویندوز خودش استفاده می‌کند. رویکردی که لنوو به منظور مالتی تسکینگ استفاده کرده، هوشمندانه به نظر می‌رسد. اگر یک اپلیکیشن برای هر دو نوع تبلت و گوشی مناسب باشد، می‌توانید پنجره‌ی آن را داخل نسخه‌ی گوشی، کوچک کرده و آن را هر جایی از نمایشگر که می‌خواهید، قرار دهید. مردیت می‌گوید: “حدود 60 تا 70 درصد اپلیکیشن های تبلت های اندرویدی با این ویژگی کار می‌کنند. لنوو، اپلیکیشن نوت برداری خودش را برای دست نوشته‌های قلم یوگا بوک ساخته است. لنوو همچنین یک تسک بار را در پایین، اضافه کرده تا تعویض بین اپلیکیشن ها و ویژگی‌هایی نظیر جسچرها راحت‌تر صورت گیرد.

یوگا بوک

بخش نرم افزاری، بزرگ‌ترین چالش لنوو در یوگا بوک به حساب می‌آید، زیرا بر پلتفرم‌هایی تکیه کرده که توسط کمپانی‌های دیگر، ساخته شده‌اند. لنوو نه تنها باید از هماهنگی نرم افزار و سخت افزار ویژه‌ی یوگا بوک، اطمینان حاصل کند، بلکه باید در بازارهایی که آی پد حکمرانی می‌کند، برای تبلت اندروید یا ویندوزی خود، مشتری جذب کند. موانعی وجود دارد که حتی موفق‌ترین کمپانی‌های سازنده نیز قادر به پریدن از آنها نبوده‌اند. علاوه بر ویژگی‌های جالب و شگفت انگیز، قیمت یوگا بوک هم بسیار امیدوارکننده است. نسخه‌ی اندروید آن از 499 دلار آغاز می‌شود، در حالیکه نسخه‌ی ویندوز 10 حدود 50 دلار گران‌تر بوده و در اکتبر وارد بازار خواهد شد. شاید این قیمت برای یک تبلت اندرویدی، کمی گران به نظر برسد، اما ویژگی‌های جالبی مانند قلم، کاغذ و صفحه کلید، این قیمت نسبتاً گران را توجیه می‌کنند. لنوو می‌داند که یوگا بوک، دیوایسی نیست که برای تمام اقشار مناسب باشد. اگر شما، کاربر حرفه‌ای مجموعه‌ی آفیس هستید یا می‌خواهید مجموعه نرم افزارهای ادوب را استفاده کنید، این تبلت برای شما ساخته نشده است! مردیت می‌گوید: “یوگا بوک برای کسانی است که استفاده‌ی نسبتاً سبکی از تبلت می‌کنند و فقط می‌خواهند تمام ویژگی‌های سرگرم کننده را به طور نسبی در اختیار داشته باشد”.

یوگا بوک

اگر چالش نرم افزاری را کنار بگذاریم، لنوو تلاش کرده یک دیوایس خلاقانه و بدیع بیافریند. یوگا بوک، درست شبیه یک کتاب است. این یوگا بوک، اولین عضو از یک خانواده‌ی جدید محصولات لنوو به شمار می‌آید که در اندازه‌های مختلف، عرضه خواهند شد. در واقع، لنوو از نمایشگر 10 اینچی شروع کرد که محبوب‌ترین اندازه‌ی نمایشگر به حساب می‌آید. تا زمانیکه از نزدیک با یوگا بوک کار نکنیم، نمی‌توانیم در مورد قدرت نرم افزاری آن، صحبت کنیم. اما اگر قدرت نرم افزاری واقعاً عالی باشد، این بدان معناست که دیوایس جدیدی داریم که درست بین گوشی و تبلت قرار می‌گیرد. یوگا بوک، تبلتی شخصی، قدرتمند، سرگرم کننده و کارآمد است که در عین بدیع بودن، آشنا و خاطره انگیز هم هست…

نظر شما در مورد این تبلت چیست؟ یوگا بوک را یک دیوایس کاربردی می دانید یا یک زیبای صرفا چشم نواز؟

رویای زیبایی که به حقیقت پیوست: نگاه عمیقی به تبلت یوگا بوک لنوو

درباره این نویسنده

ناهید سادات ریاحی ، زاده ی اردیبهشت ۶۹ و دانشجوی دکترای شیمی کوانتوم محاسباتی در دانشگاه شهید بهشتی است. او علاقمند به دنیای کوانتوم، تکنولوژی و موسیقی (رپ/راک) بوده و علاوه بر سردبیری دیپ لوک، به طراحی وب و نویسندگی در گجت نیوز، بیگ تم و ماهنامه جیبی GSM مشغول است. ( لینکدایناینستاگرام )

لینک منبع: gadgetnews.ir

پربازدیدترین مطالب - ویندوز