بررسی گلکسی اس 6 سامسونگ (Galaxy S6)
اگر مایل به خرید گلکسی اس ۶ هستید به فروشگاه گوشیشاپ مراجعه کنید.
بررسی ویدیویی
لینک دانلود 480p | دانلود رزولوشن 720 | ویدیو در یوتیوب
طراحی ظاهری
طراحی زیبا به همراه کیفیت ساخت عالی ارمغان تغییر در استراتژی
سامسونگ همواره سختافزار قوی و نرمافزار پر امکانات را بهعنوان فاکتورهای اصلی برتری خود نسبت به سایر گوشیهای هوشمند موجود در بازار به رخ میکشید. برای طراحی هم الهام از طبیعت شعار داده میشد، الهام از طبیعت در بدنهای پلاستیکی، بدنهای پلاستیکی که نه تنها برعلیهی طبیعت بود بلکه تمام سختافزار قدرتمند گوشی را نیز به چالش میکشید. سامسونگ سرانجام پس از سالها مقاومت در برابر رویهی رو به رشد بازار، از خواب زمستانی خود برخواست و به این مهم پی برد که مشخصههای فنی روی کاغذ تا زمانی که از دریچهی چشم مشتری به دل او راه پیدا نکند تاثیرگذار نخواهند بود.
زبان طراحی به کار رفته در گلکسی اس 6 نمایانگر مهندسی کامل دستگاه است. تردیدی نیست که اغلب قطعات داخلی به شکلی کاملا جدید جایگذاری شدهاند تا جزئیات خاصی در طراحی نهایی امکانپذیر باشد. جزئیات در ساخت این دستگاه به بهترین شکل رعایت شدهاند که موجب میشود بدون آنکه دلیل اصلی را درک کنید، احساس بسیار بهتری نسبت به گلکسی اس 6 داشته باشید.
در اولین نگاه، نمایشگر 5.1 اینچی QHD چشمها را به خود خیره میکند که در قسمت پایین، کلید فیزیکی خانگی با اسکنر اثرانگشت درونی و کلیدهای خازنی «عقب» و «برنامههای اخیر» را کنار خود جای داده است. دوربین جلوی 5 مگاپیکسلی و سنسورهای سنجش نور، مجاورت و نیز اسپیکر مکالمه طوری جای گرفته تا طرح کلی گلکسیهای قبلی در پنل جلویی گلکسی اس 6 نیز نمایان باشد.
در سایر جهتها، پرچمدار جدید سامسونگ تغییرات جدیتری به خود دیده و چندان با محصول قبلی این سری قابل قیاس نیست. گوشههای دستگاه که از جنس فلز ساخته شده، به خوبی تراش خوردهاند و در تلاقی گوریلا گلس 4، که پشت و روی گوشی را پوشانده و فریم فلزی، این دو بخش به بهترین شکل ترکیب شدهاند. دریچههای مربوط به درگاه میکرو USB و سوراخهای مربوط به اسپیکر، عالی ماشینکاری شدهاند تا حتی وقتی از نزدیک و با دقت به آنها نگاه میکنید بیشتر از اس 6 خوشتان بیاید. وقتی نگاه دقیقی به لبههای پرچمدار جدید سامسونگ داشته باشید، با وجود طراحی منحنی در این قسمت، بخشهای خاصی در بالا و پایین فریم بصورت تخت تراش خوردهاند تا استراحتگاه مناسبی برای انگشتان کاربر ایجاد شود. صاف بودن بدنهی پشتی موجب شده به کارگیری سنسور سنجش ضربان قلب سادهتر از گذشته باشد و اسپیکر بهبود یافتهی دستگاه نیز به پایین منتقل شده تا بصورت ناخواسته توسط سطوح پوشانده نشود.
همین موارد موجب شده تا گلکسی اس 6 از ظرافتهایی برخوردار باشد، ظرافتهایی که نمونهی آن را در نسل پیشین این پرچمدار شاهد نبودیم. اگر تلاش کنیم ریشههای طراحی گلکسی اس 6 را مورد بررسی قرار دهیم، از نقش اساسی برخی سرچشمههای الگو نمیتوان غافل بود.
کیفیت ساخت گلکسی اس 6 به هیچیک از گوشیهای پیشین این شرکت شباهت ندارد. چنین مسالهای از سوی شرکتی که ابتدا تمامی رویکردهای خود را در دستگاههای دیگر مورد آزمایش قرار میداد اندکی غافلگیرکننده است. تا کنون دستگاههای بسیاری را شاهد بودهایم که پوشش شیشهای و حاشیهی فلزی را با یکدیگر ترکیب کردهاند، اما هیچیک تا به این اندازه در پیوند این دو موفق نبودهاند.
بر هیچکس پوشیده نیست که گلکسی اس 6 از جهات بسیار شبیه به آیفون ۶ اپل و حتی اکسپریا زد 3 سونی است. این شباهت در لبهها مخصوصا، در لبهی پایینی به اوج خود میرسد. اما آنچه برای کاربر نهایی اهمیت دارد تجربهی به مراتب بهتری است که این بار در کهکشانی جدید سامسونگ وجود دارد. بسیاری از کاربران همچنان آزادانه به بحث و جدل بر سر اینکه کدام شرکت از دیگری کپی میکند یا کدام دستگاه برتر است خواهند پرداخت، اما کسی که هر یک از این شاهکارهای طراحی و ساخت را در دست داشته باشد به چیزی جز لذت استفاده از آن فکر نخواهد کرد.
شباهت گلکسی اس 6 با آیفون 6 به نفع خریدار و به ضرر تولید کننده
گلکسی اس 6 تنها اندکی از آیفون 6 سنگینتر است و البته جثهی بزرگتری نیز دارد. با این حال، پوشش شیشهای پنل دستگاه همچون فلز یکدست آیفون 6 مستعد سُر خوردن است.. نسبت اندازهی نمایشگر نیز به اندازهای خوب هست که گلکسی اس 6 را در میان خوشدستترین گوشیهای پرچمدار بازار قرار دهد. گلکسی اس ۶ از نظر باریکی نیز یکدهمِ میلیمتر از آیفون ۶ باریکتر است.
پنل پشتی گلکسی اس 6 بوسیلهی گوریلا گلس 4 پوشانده شده و تنها مسالهی خاص مربوط به این قسمت به بخش دوربین مربوط میشود. برجستگی موجود در میانهی قسمت بالایی دستگاه میزبان دوربین 16 مگاپیکسلی پرچمدار گلکسی جدید سامسونگ است که در نواری مشکی رنگ در کنار خود، حسگر سنجش ضربان قلب و فلش LED را جای داده است. به نظر میرسد بازخورد نهایی کاربران، ضخامت اندک را در اولویت بالاتری نسبت به برجسته نبودن دوربین قرار داده که هر دو شرکت بزرگ اپل و سامسونگ به این رویه تن دادهاند؛ هرچند امید ما، بر خلاف این رویکرد بود. با این حال برجستگی پشت دوربین در گلکسی اس 6 به مراتب بیشتر از آیفون 6 و اچتیسی وان ام 9 است. آرزو میکردیم گلکسی اس ۶ کمی ضخیمتر بود و در عوض برجستگی پشت دوربین کمتر و باتری آن بزرگتر میشد.
سری گلکسی از آخرین پرچمداران بزرگی بود که همچنان قابلیت تعویض باتری را در اختیار مشتریان خود قرار میداد. اما این خصیصه نیز اکنون برای نیل به کیفیت برتر در کنار پشتیبانی از حافظهی جانبی قربانی شده است. نبود قابلیتهایی همچون باتری قابل تعویض یا درگاه حافظهی میکرو SD شاید برای برخی از کاربران مایوس کننده باشد اما تجربه نشان میدهد که در انتخاب اکثر کاربران اهمیت چندانی ندارد. نظر شما در این باره چیست؟
سنسور اثر انگشت
سنسور اثر انگشت در گلکسی اس ۶ نیز همچون نسل قبل با دکمهی فیزیکی هوم یکپارچه شده است. اما خوشبختانه سامسونگ این بار از سنسور جدیدی بهره برده است که برای استفاده از آن نیازی به کشیدن انگشت بر روی دکمه نیست و همچون آیفون، تنها کافی است تا انگشت خود را بر روی دکمه قرار داده و کمی فشار دهید تا اثر انگشت اسکن شده و مجوز ورود صادر شود. این سنسور به مراتب سریعتر و دقیقتر از نسل قبلی عمل میکند و حالا میتوان از آن به عنوان یک قابلیت کاربردی یاد کرد. این سنسور از نظر سرعت و عملکرد در سطح همتای آیفونی خود قرار میگیرد. سامسونگ APIهای مربوط به این سنسور را نیز در اختیار توسعهدهندگان قرار داده است تا بتوانند از آن در اپلیکیشنهای خود بهره ببرند. در حال حاضر از این سنسور میتوانید برای باز کردن قفل گوشی یا اجرای اپلیکیشنی خاص بهره ببرید. مثلا میتوانید یکی از انگشتهای خود را به اپلیکیشنی خاص اختصاص دهید تا اگر قفل گوشی را با آن باز کردید، اپلیکیشن مورد نظرتان اجرا شود. علاوه بر این میتوان از سنسور برای ورود به وبسایتهای مورد نظر خود بهره برد. در این حالت نام کاربری و رمز عبور شما به اثر انگشتتان اختصاص داده میشود و با اثر انگشت میتوان در وبسایت مورد نظر لاگین کرد.
نمایشگر
صفحهنمایش بینقص با بالاترین کیفیت تصویر
نمایشگر گلکسی اس 6 شایستهی تحسین است. سامسونگ آنچنان بر فناوری امولد پافشاری کرد که اکنون در گلکسی اس 6 کوچکترین نقصی را نمیتوان به آن وارد دانست. کیفیت تصویری که در پرچمدار امسال سامسونگ شاهد آن هستیم، توصیف نشدنی و درعین حال خارقالعاده است. نمایشگر 5.1 اینچی گلکسی اس 6 از رزولوشن فوقالعادهی QHD بهره میبرد که منجر به ارائهی تراکم 577 پیکسل بر اینچ خواهد شد. هرچه تلاش کنید پیکسلهای این نمایشگر را از فاصلهی بسیار نزدیک نیز از یکدیگر تشخیص دهید، ناکام خواهید ماند. اینکه آیا چنین چگالی پیکسلی بر روی نمایشگرهای موبایل کاربردی خواهد بود یا خیر همچنان محل بحث است؛ اما تا زمانی که عمر باتری دستگاه تحت تأثیر قرار نگیرد، تنها میتوان از این مساله لذت برد.
گلکسی اس ۵ از رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل یا در مجموع ۲.۱ مگاپیکسل پشتیبانی میکرد. در گلکسی اس ۶ شاهد رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل هستیم که به معنی ۳.۷ مگاپیکسل است. این بدین معنی است که تعداد پیکسلها در گلکسی اس ۶، چهار برابر آیفون ۶ اپل است. در گلکسی اس ۶ نیز شاهد پیکسلهای الماس مانند هستیم. در این نوع چیدمان از سابپیکسلهای قرمز، سبز و آبی در سایزهای غیریکسان کنار یکدیگر قرار میگیرند. سابپیکسل سبز به دلیل بازده به مراتب بالاترش نسبت به دو سابپیکسل قرمز و آبی در ابعاد به مراتب کوچکتری قرار میگیرد. این روشی است که مهندسان سامسونگ برای افزایش تراکم پیکسلها در پنلهای AMOLED بکار گرفتهاند.
چیدمان الماس شکل پیکسلها در گلکسی اس ۶ - تصویر از DisplayMate
سرانجام، رنگها در نمایشگر سوپر امولد سامسونگ کاملاً شفاف و بینهایت واقعی به نظر میرسند و این بار خبری از کمبود روشنایی نمایشگر در محیط پرنور نیز نخواهد بود. شدت روشنایی صفحهنمایش گلکسی اس ۶ به ۶۰۰ نیت میرسد، این به معنی تصویر واضح و خوانا در زیر نور خورشید است. رنگ مشکی همچون همیشه بسیار عمیق و رنگ سفید نیز کاملاً روشن و حقیقی دیده میشود که در نتیجه با کنتراستی عالی روبرو هستیم. در فناوری امولد معمولاً رنگ سفید گرایش خاصی به ترکیب آبی و زرد دارد که این بار نتیجهی بدست آمده باعث غافلگیری ما شد؛ چرا که سفید مشاهده شده در پنل گلکسی اس 6، از بسیاری نمونههای LCD نیز حقیقیتر است.
سامسونگ برای آن که سلیقههای مختلف را پوشش دهد، پروفایلهای مختلف نمایش رنگ را در بخش تنظیمات نمایشگر حفظ کرده تا کاربر بهترین گزینه که لذت بهتری برای وی به دنبال خواهد داشت را به دلخواه خود انتخاب کند. زاویهی دید نمایشگر نیز کاملاً رضایتبخش است و موجب هیچگونه دردسر برای کاربر نخواهد بود.
اسپیکر و هدفون
در بخش صدا، همچنان با یک اسپیکر تک کاناله در دستگاه روبرو هستیم که این بار در قسمت پایین گوشی و در گوشهی سمت راست فریم جای گرفته است. اگرچه کیفیت و بلندی صدای گلکسی اس 6 بهترین نمونهی موجود در گوشیهای هوشمند نیست، اما پیشرفت خوبی نسبت به آنچه از گلکسی اس 5 یا گلکسی نوت ۴ داشته است. اکنون در حداقل حالت، میتوان بر روی صدای خروجی دستگاه حساب باز کرد. جابجایی محل قرار گیری اسپیکر نیز کمک میکند تا دست یا سطوح مانع خروج صدا نشوند. صدای خروجی بسیار واضح، دقیق و باکیفیت است. سامسونگ یک هدفون رده بالا و بسیار خوب را در نیز در جعبهی گلکسی اس ۶ قرار داده تا از آن نهایت استفاده را در گوش دادن به موسیقی یا مکالمهی تلفنی تجربه کنید.
تاچویز
سامسونگ در گلکسی S6 علاوه بر تمرکز در قسمت طراحی ظاهری، بر روی بهینهسازی تاچویز، رابط کاربری مورد استفاده در این گوشیهوشمند نیز توجه ویژه داشته است. به راحتی میتوان نسخهی جدید تاچویز در گلکسی اس 6 را سادهترین رابط کاربری کل تاریخ سامسونگ دانست. در این نسخه دیگر خبری از منوهای تو در تو و سردرگمکننده، انیمیشنهای سنگین، بخشهای رنگ و وارنگ و حتی اپلیکیشنهای زیاد نیست. دیگر نمیتوان از گیر افتادن در هزارتوی رابط کاربری تاچویز شکایت کرد.
با در دست گرفتن گلکسی اس 6 و کار با نسخهی جدید تاچویز احساس تازگی و نو شدن در شما القا میشود، تغییرات تاچویز، تاثیر کاملا محسوسی در تجربهی کاربری دارند. این رابط کاربری با تبعیت از ظاهر ساده و تخت متریال دیزاینِ گوگل خود را با اندروید آبنبات چوبی هماهنگ کرده است. با کشیدن انگشت به سمت چپ با صفحهی اخبار فلیپبورد روبرو میشویم که عناوین خبری مهم در گوشه و کنار جهان را از منابع خبری متنوع نمایش میدهد. یکی از ویژگیهایی که به زیبایی تاچویز میافزاید، انیمیشنهای تعبیه شده در این رابط کاربری است که روان بودن و سادگی آنها نهتنها آزار دهنده نیست، بلکه حتی کاربر را به استفاده از این گوشیهوشمند مشتاقتر میکند. در مورد لیست اپلیکیشنها بصورت پیشفرض آخرین اپلیکیشن دانلود و نصب شده به انتهای لیست اضافه میشود، اما میتوان با انتخاب چینش به شکلهای دیگری، لیست اپلیکیشنها را مشاهده کرد.
سامسونگ برای کاربرانی که به دنبال تنوع هستند، امکان انتخاب قالب گرافیکی را از میان ۱۲ گزینهی مختلف فراهم کرده است. کرهایها ترجیح دادهاند تا قالبهای توسعه داده شده را نیز با در نظر گرفتن فاکتورهای چون سادگی و سهولت کاربری طراحی کردهاند، که نتیجه بسیار زیبا و کاربردی بوده است. متاسفانه با IPهای ایران نمیتوان قالبهای گرافیکی اضافی را دانلود کرد و برای دسترسی به آنها باید از روشهای مختلف آدرس آیپیها را تغییر داد.
قابلیت Multi Window یا استفاده از دو اپلیکیشن بصورت همزمان بر روی یک صفحه در گلکسی S6 نیز وجود دارد. برای استفاده از این قابلیت میتوان با کلیک روی Recent Apps لیست اپلیکیشنهایی که اخیرا مورد استفاده قرار گرفتهاند بههمراه آیکون Multi Window در گوشهی بعضی از آنها دید. با کلیک روی این آیکون اپلیکیشن مورد نظر نیمی از صفحهی نمایش را اشغال میکند و میتوان نیم دیگر را به اپلیکیشن دیگری اختصاص داد یا با کشیدن لبهی بالا یا پایین پنجرهی اپلیکیشن و تغییر سایز، بخش بیشتری از صفحه را برای یکی از اپلیکیشنها در نظر گرفت.
از جملهی تغییرات ظاهری دیگر در مورد نرمافزار نیز میتوان به اپلیکیشن S Health اشاره کرد که دستخوش تغییرات ظاهری شده و جلوهی بصری آن بطور کامل متحول شده است. شاید سامسونگ پی بزرگترین ویژگی نرمافزاری در گلکسی S6 باشد. تغییرات اعمال شده در این اپلیکیشن کاملا مثبت هستند و دسترسی به قابلیتهای مختلف بسیار سادهتر شده و استفاده از آنها جذابتر به میرسد. حالا در S Health علاوه بر کالری سوزانده شده یا ضربان قلب، گامهای برداشته شده، مسافت طی شده و مواردی اینچنینی دسترسی دارید میتوانید برنامهی غذایی و میزان کالری هر کدام از انواع خوراکیها را در قالبی زیبا مشاهده کنید. آمارها در قالب نمودارهای جذاب به نمایش در میآیند تا کاربر بتواند شمای کلی از فعالیتهای ورزشی خود را مشاهده کند.
اعلانیهها همچون گذشته در صفحهی قفل سامسونگ قابلیت بسیار خوبی را در گلکسی اس ۶ قرار داده که با فعال کردن آن میتوانید کلیهی اعلانیهها را از صفحهی قفل مخفی کنید و هیچ اعلانیهای در آن نمایش داده نشود.
سامسونگ بسیاری از اپلیکیشنهایش پیشفرض خود را در گلکسی اس 6 نصب نکرده است اما هر زمان که مایل باشید میتوانید با مراجعه به فروشگاه اپلیکیشنهای گلکسی نسبت به نصب آنها اقدام کنید.
سامسونگ در گلکسی اس ۶ همکاری تازهای را با مایکروسافت نیز شروع کرده است و برخی از سرویسهای ردموندیها را بصورت پیشفرض بر روی پرچمدار جدید خود نصب کرده است. در اس 6 به جای دراپپاکس یا درایو، اپلیکیشن وانداریو نصب شده و واننوت و اسکایپ نیز بصورت پیشفرض نصب شدهاند. البته اگر مایل به استفاده از آنها نباشید به سادگی میتوانید هر کدام را حذف کنید.
سامسونگ اجازهی پاک کردن اپلیکیشنهای پیش فرض خود را به کاربران نمیدهد و در عوض میتوان این اپلیکیشنها را غیرفعال کرد، اما در عوض سایر اپلیکیشنهای اضافه شده را میتوان با لمس آیکون مربوط به آنها و نگه داشتن آن و سپس انتخاب Delete از گوشی پاک کرد. در صورتی که دوست دارید تا برخی از محتویات گوشی خود را از دید دیگران مخفی کنید، سنسور اثر انگشت با قابلیت Private Mode در اختیار شما است تا محتویاتی از قبیل تصاویر و فایلهای ویدئویی خود را مخفی کنید.
دوربین
دوربین همیشه یکی از نقاط قوت گوشیهای هوشمند سامسونگ بوده است. گلکسی اس ۶ نیز از این قاعده مستثنی نیست. سامسونگ در پرچمدار جدید خود از سنسور ۱۶ مگاپیکسلی IMX240 ساخت سونی با دیافراگم f/1.9 در کنار لرزشگیر اپتیکال بهره گرفته است. این سنسور در گلکسی نوت ۴ نیز مورد استفاده قرار گرفته بود اما لنز بکار رفته در گلکسی اس ۶ از دیافراگم بازتری بهره میبرد و از این رو نور بیشتری را جذب سنسور کرده و از طرفی در عکسهای مایکرو نیز عمق بیشتری را در تصاویر ایجاد میکند.
در مورد دوربین گوشیهایهوشمند باید به این نکته توجه کرد که همه چیز به سنسور مورد استفاده مرتبط نیست و پردازشگر تصویر، الگوریتمهای بهبود کیفیت و لنز دوربین نیز نقش تاثیرگذاری در نتیجهی نهایی دارند. سامسونگ با در نظر گرفتن این موضوع گلکسی S6 را به یک گوشی ایدهآل برای تصویربرداری در محیطهای کم نور و پر نور تبدیل کرده است.اگر جزو علاقمندان به عکاسی با موبایل هستید، گلکسی اس ۶ یکی از بهترین گزینهها برای شما است. کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین گوشی همه را شگفت زده میکند. برخی از وبسایتهای فناوری از جمله وبسایت معروف ورج، کیفیت تصویر برداری با گلکسی اس ۶ را پایینتر از آیفون میدانند اما براساس آزمایشهایی که ما در زومیت انجام دادیم و نتیجهی آن را به زودی منتشر میکنیم، در اکثر شرایط دوربین گلکسی اس ۶ تصاویر بهتر یا در سطح آيفون ۶ را ثبت کرد. این بدین معنی نیست که دوربین آیفون 6 خوب نیست، اما به راحتی میتوان دوربین اس 6 را در بسیاری شرایط بالاتر از دوربین رقیب اپلی خود دانست.
دوربین ۵ مگاپیکسلی جلوی گوشی با دامنهی دید وسیع در کنار فعال کردن حالت Beauty Mode میتواند اعتماد به نفس کاربران را پس از ثبت تصاویر سلفی افزایش دهد! آنچه مشخص است این است که سامسونگ در زمینهی الگوریتمهای پردازش تصویر به سطح بسیار خوبی رسیده است.
برای اجرای اپلیکیشن دوربین، علاوه بر لمس آیکون دوربین، تنها کافی است دو بار دکمهی فیزیکی هوم را فشار دهید. برخلاف گذشته، کمتر از یک ثانیه طول میکشد تا اپلیکیشن دوربین اجرا شده و در دسترس قرار گیرد.
اپلیکشن دوربین نیز از نو طراحی شده است. دیگر منوهای رنگی و صدها قابلیت عکسبرداری وجود ندارد. البته اگر جزو علاقمندان با آن صد حالت از پیشتعریف شده در گلکسی اس ۵ هستید به راحتی میتوانید هر کدام را که نیاز دارید دانلود کرده و به اپلیکیشن دوربین اضافه کنید. در نسخهی جدید اپلیکیشن دوربینِ سامسونگ، کنترلها بسیار ساده و قابل فهم شدهاند. اگر عکاس حرفهای هستید یا با تنظیمات دستی راحت هستید میتوانید دوربین را روی حالت Pro Mode تنظیم کرده و گزینههای مورد نظر خود را سفارشی کنید.
در حالت Pro کاربر میتواند فوکوس دستی را در کنار تنظیم نور سفید و حساسیت ایزو در اختیار داشته باشد. وقتی به تنظیمات دستی دلخواه خود رسیدید میتوانید آنها را با نام مورد نظر خود ذخیره کرده تا هر زمان که به آنها نیاز داشتید، فراخوانی کنید. در این حالت امکان تنظیمات پیشرفته بر روی رنگها نیز وجود دارد.
تصاویر گرفته شده با دوربین گلکسی اس ۶، بسیار شارپ و زنده هستند. پردازش تصویر به خوبی انجام میشود و نویز تصویر به حداقل میرسد. تشخیص نور سفید در محیطهای مختلف از جمله در نور مصنوعی و محیطهای داخلی نیز عالی عمل میکند و همین عامل باعث میشود تا در شرایط مختلف رنگها بسیار نزدیک به واقعیت ثبت شوند.
دوربینهای موبایل معمولا در شرایطی که کنتراست شدید نور وجود دارد ضعیف عمل میکنند و به عبارتی داینامیک رنج محدودی دارند. اما در گلکسی اس ۶ شاهد گستره دینامیکی بسیار وسیعی هستیم و حالت Auto HDR نیز این موضوع را بهتر از قبل میکند. دوربین اس ۶ در این شرایط بسیار فراتر از انتظار از یک دوربین گوشی عمل میکند.
نمونهی عکسهای گرفته شده با گلکسی اس 6:
عمر باتری
گلکسی اس ۶ از یک باتری ۲٫۵۵۰ میلی آمپر ساعتی بهره میبرد. برخلاف پرچمداران پیشین سامسونگ خبری از امکان باز کردن پشت گوشی و تعویض باتری نیست و از اینرو کاربرانی که برای حل مشکل باتری، یک باتری تعویضی را همیشه در جیب خود داشتند، باید این روش را کنار بگذارند. با توجه به استفاده از یک صفحهی نمایش با رزولوشن QHD، قرارگرفتن یک باتری با ظرفیت ۲۵۵۰ میلی آمپر ساعت کم به نظر میرسد، اما تراشهی ۱۴ نانومتری اکسینوس 7420 قادر است علیرغم ارائهی قدرت سختافزاری بالا، مصرف بهینهای داشته باشد. در آزمایشهایی که در زومیت انجام دادیم در پخش ویدیو HD پشت سر هم، گلسی اس ۶ نزدیک به ۱۰ ساعت دوام آورد. در وبگردی با وایفای یا 4G نیز این تلفن حدود ۹ ساعت دوام میآورد.
در ادامه میتوانید نتایج سه آزمایش باتری زومیت بر روی این تلفن را در مقایسه با سه محصول اخیرا بررسی شده مشاهده کنید.
بازده و عملکرد
سختافزار قدرتمند و قدرت و بازدهی خارقالعاده
در کنار تمامی تغییرات ظاهری گلکسی اس 6 سامسونگ، یکی از مهمترین مواردی که هنوز هم بحث در مورد آن داغ است، مربوط به پردازنده این دستگاه میشود. این غول کرهای تصمیم گرفت اسنپدراگون 810 کوالکام را به دلایل مختلف کنار بگذارد و کاملا روی پای خود بایستد. به همین دلیل هر دو گوشی گلکسی اس 6 و اس 6 اج تنها در یک نسخه مجهز به پردازنده 8 هستهای Exynos 7420 میشوند که در کنار 3 گیگابایت رم پرسرعت LPDDR4 و پردازنده گرافیکی Mali-T760 تکمیل کننده قدرت دستگاه خواهد بود.
هر دو پردازنده اکسینوس 7420 و اسنپدراگون 810 ساختار مشابهی دارند و به 4 هسته Cortex A57 با فرکانس کاری 2.1 گیگاهرتز و 4 هسته Cortex A53 با فرکانس کاری 1.5 گیگاهرتز و معماری big.LITTLE مجهز شدهاند. بر خلاف پردازنده اسنپدراگون 810 با لیتوگرافی 20 نانومتری، اکسینوس 7420 از فناوری 14 نانومتری بهره میبرد که در نهایت باعث میشود پردازنده در اندازه کوچکتر با مصرف انرژی کمتر ساخته شود.
تمامی مشخصات فنی و سختافزار گلکسی اس 6 نشانههایی از یک پرچمدار سال 2015 دارد، در نتیجه هنگام کارکردن با آن هیچگونه مشکل، کندی یا لگ را مشاهده نکردیم. به نظر میرسد سامسونگ توانسته باشد یک گام بلند در حل مشکل کندی یا داغشدن دستگاههای قبلی خود برداشته باشد.
سختافزار قدرتمند این گوشی سبب شده انجام کارهای چندوظیفهای، اجرای بازیها و اپلیکیشنهای سنگین به راحتی انجام شود و تغییرات صورت گرفته در رابط کاربری تاچویز نیز به روانتر شدن گلکسی اس 6 نیز کمک ویژهای کرده است. در مجموع زمانی که با گوشی کار میکردیم مشکل خاصی مشاهده نکردیم.
گلکسی اس 6 سامسونگ اولین پرچمدار این شرکت است که از شیار کارت حافظه خارجی پشتیبانی نمیکند. تا زمان معرفی گلکسی اس 6 و اس 6 اج تمامی اعضای خانواده گلکسی نوت و گلکسی S از امکان افزایش حافظه توسط کارت حافظه خارجی پشتیبانی میکردند و در واقع یکی از نقاط مشترک هر دو سری بود. سامسونگ حتی زمانی که گوگل امکان انتقال اپلیکیشنها به SD Card را غیرفعال کرد، از این قابلیت پشتیبانی میکرد اما باید ببینیم چه اتفاقی افتاده که سامسونگ به عنوان یکی از عاشقان فضای ذخیرهسازی خارجی دست به چنین اقدامی زده است؟
سامسونگ از حافظه UFS 2.0 انحصاری خودش در گلکسی اس 6 استفاده کرده که از فناوری Command Queue (مشابه آنچه در SSDها دیدهایم) بهره میبرد تا بتواند سرعت نوشتن و خواندن اطلاعات را افزایش دهد. گفته میشود این فناوری جدید نسبت به eMMC 5.0 موجود در نسل قبلی پرچمداران تا 2.7 برابر عملکرد سریعتری دارد. این موضوع برای تمامی گوشیهای رده بالای سال 2014 صادق است ولی این بار به نظر میرسد سامسونگ تصمیم گرفته تا کاربران تغییر را احساس کنند و حتی با اینکه ممکن است بسیاری از کاربران از این موضوع ناراحت باشند ولی روی فهرست مشخصات فنی این دستگاه هیچ خبری از کارت حافظه خارجی نیست.
همیشه برای تصمیمگیری بهتر به سراغ بنچمارکهای استاندارد میرویم که در ادامه میتوانید امتیازات کسبشده توسط گوشی گلکسی اس 6 سامسونگ را مشاهده کنید:
تلفن / تبلت | AnTuTu 4
AnTutu 5 |
Linpack
Single / Multi |
Quadrant 2.1 | 3DMark
IceStorm |
Vellamo
Browser / Metal |
CF Bench v1.3 | BaseMark
OS II / Sunspider |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Samsung Galaxy S6 | 41546
67802 |
607.488
788.162 |
35444 | 21204 | 5469
2545 |
58117 | 1732
572.3 |
Galaxy Note Edge | 34543
47370 |
443.563
622.386 |
21029 | 19832 | 3315
1846 |
37623 | 1251
905.3ms |
Nexus 6 |
- 49601 |
- |
15602 | 21841 |
2731 1430 |
34965 |
1311 780.2ms |
DIMO S500 |
15033 18157 |
45.611 127.104 |
4751 | 1838 | 1792
698 |
14799 | 340
1166.4ms |
LG L Bello Dual Sim |
16985 18786 |
40.363
114.041 |
4538 | 3248 | 1708
662 |
11922 |
336
1210.8ms |
Motorola Moto G 2014 |
1,7549 |
79.982
299.922 |
8812 | 4690 | 1670
712 |
14402 |
550
1490ms |
LG G3 Beat |
- 17016 |
83.917
248.771 |
8618 | 5639 | 1486
694 |
13946 |
557 /
1283.0ms |
Motorola Moto E |
- 12735 |
78.52
121.587
|
5238 | 4044 | 1340
593 |
6439 |
332 /
1564.6ms
|
HTC Desire EYE |
- 35323 |
389.922
730.159 |
23340 | 16865 | 2880
1537 |
36368 |
1119 /
811.7ms |
Motorola Moto X |
- 26909 |
176.804
346.338 |
7848 | 13753 | 2356
931 |
14457 |
806 /
1010.5ms |
Galaxy Note 4 |
- 49112 |
279
611 |
26192 | 20,372 | 1850
1514 |
51247 |
1189 /
550.7ms |
-
46,810 |
312
790 |
24,405 | 20,640 | 1,799
15,12 |
43,202 | 1182 /
703.2ms |
|
Sony Xperia Z3 | _
41405 |
397,314
834.983 |
17,686 | 16,858 | 1886
1232 |
32,852 |
1186
801.2ms |
ZTE Nubia Z5S mini | _____
25,596 |
318.158
763.198 |
10,892 | 9,295 | 2,241
782 |
26,692 |
469
1214.0ms |
Sony Xperia Z3 Compact | _
42028 |
374,256
860.544 |
20,590 | 18,778 | 2,607
1459 |
37,760 |
1139
844.5ms |
GLX Spider 1 | _
17,924 |
85.632
158.173 |
_ | 2,169
791 |
17,471 |
226
1367.3ms |
|
Sony Xperia M2 Aqua |
17,483 |
81,471
159.119 |
8640 | 5,839 | 1668
748 |
15,289 | 464
1333.9ms |
HTC Desire 616 dual sim |
27,522 |
120,277
257,114 |
12,158 | 5,679 | 1746
630 |
38,662 | 247
1231.8ms |
HTC One M8 mini | 15,984
17,069 |
82.676
273.366 |
9,844 | 5,588 | 1,107
559 |
13,957 | 500
1303.3ms |
Sony Xperia T3 | 18,120
19,548 |
92.125
269.436 |
10,218 | 5,848 | 1,230
615 |
18,485 | 496
1116.3ms |
LG G3 | 21,835
32,780 |
200.01
473.20 |
25,412 | 16,485 | 1,414
847 |
27,131 | 847
993.02ms |
AnTuTu
AnTuTu تمام بخشهای سختافزار شامل حافظه رم، حافظه ذخیره سازی، پردازنده و GPU را مورد آزمایش قرار میدهد و یک امتیاز کلی را در اختیار کاربر قرار میدهد. CPU بیشترین تاثیر را در کسب امتیاز بهتر در AnTuTu دارد.
Linpack
لینپک از طریق اجرای دستورات محاسباتی ریاضی، قدرت پردازنده در اجرای دستورات ریاضی را مورد ارزیابی قرار میدهد. هرچه امتیاز بالاتر باشد نشان از قدرت بیشتر پردازنده در محاسبات عددی است. لینپک حتی برای محاسبه توان پردازشی سوپر کامپیوترها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
Quadrant
در این بنچمارک، پردازنده اصلی (CPU)، ورودی و خروجیها و پردازنده گرافیکی مورد ارزیابی قرار میگیرند و امتیاز ارائه شده در واقع برآیند امتیاز این سه بخش اصلی است.
3D Mark Icestorm
3D Mark یکی از معتبرترین نرمافزارهای بنچمارک در دنیای PC است که از چندی پیش به دنیای موبایل نیز راه یافته است. در این نرمافزار تمرکز اصلی بر روی قدرت پردازنده گرافیکی (GPU) است. هرچه امتیاز بالاتر باشد، محصول قدرت پردازش گرافیکی بیشتری دارد و قادر است به شکل بهتری بازیهای گرافیکی را اجرا کند.
Vellamo
در این بنچمارک بخشهای مختلف سختافزار مورد آزمایش قرار میگیرد. این نرمافزار عملکرد سیستم را در وبگردی، اجرای کدهای جاوا اسکریپت، HTML 5 و رندر تصاویر دو بعدی و سه بعدی میپردازد. در این بنچمارک بخشهای مختلف سختافزار تاثیر گذار هستند، اما CPU نقش بیشتری در کسب امتیاز بهتر ایفا میکند.
CF Bench
در سیاف بنچ، تمرکز بر روی قدرت پردازنده (CPU) و حافظه رم است. هر چه این دو بخش سیستم سریعتر و بهتر عمل کنند، امتیاز CF Bench بالاتری نیز بدست میآورند. این نرمافزار به خوبی قادر است پردازندههای چندهستهای را نیز مدیریت کرده و مورد آزمایش قرار دهد. هرچه امتیاز بالاتر باشد، بهتر است.
Basemark OS II
بیسمارک نیز کلیه سختافزار یک گجت را مورد ارزیابی قرار میدهد. در این بنچمارک نیز تمرکز اصلی بر روی قدرت پردازنده است. بیسمارک حتی قدرت تک هسته و چند هستهی پردازنده را مورد ارزیابی قرار میدهد. هر چه امتیاز بیشتر باشد بهتر است.
مقایسه گلکسی اس 6 با اس 5
Samsung Galaxy S6 | Samsung Galaxy S5 | |
---|---|---|
صفحه نمایش | 5.1-inch, 2560 x 1440 pixel display (557 ppi) | 5.1-inch, 1920 x 1080 pixel display (432 ppi) |
رزولوشن صفحه نمایش | Quad HD Super AMOLED | FHD Super AMOLED |
سیستم عامل | Android | Android 4.4.2 (at launch) |
پردازنده | Exynos 7420 Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57 | 2.5GHz Quad core processor |
حافظه رم | 3GB DDR4 | 2GB |
حافظه ذخیره سازی | 32GB/64GB/128GB |
16GB / 32GB |
حافظه خارجی | No | Yes |
کارت حافظه تا ظرفیت |
Micro SD up to 128GB |
|
دوربین اصلی | 16MP f1.9 | 16MP |
دوربین جلو | 5 MP f1.9 | 2MP |
شبکه ها |
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 |
|
Wi-Fi | 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band | 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2x2) |
بلوتوث | v4.1, A2DP, LE, apt-X | Bluetooth 4.0 |
باتری | Non-removable Li-Ion 2550 mAh | 2800mAh |
NFC | Yes | Yes |
پورتها |
|
|
سنسورها |
|
|
GPS |
|
|
ارتفاع | 143.4 mm | 142 mm (5.59 inches) |
عرض | 70.5 mm | 72.5 mm (2.85 inches) |
ضخامت | 6.8 mm | 8.1 mm (0.32 inches) |
وزن | 138 g | 145 g (5.11 oz) |
رنگ | White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz | Black, Blue, Gold, White |
فرمت های صوتی | MP3, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, AMR-NB/WB, Vorbis, FLAC | MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA |
فرمت های ویدیویی | H.264, MPEG-4, H.263, VC-1, WMV7, WMV8, Sorenson Spark, MP43, VP8 | MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM, MPEG4, H.263, H.264, WMV, RV, DivX, Xvid |
قابلیتهای دیگر |
|
|
به اعتقاد تمامی کارشناسان، گلکسی اس 6 سامسونگ یکی از بهترین محصولات اندرویدی و بهترین گوشی تولیدشده توسط این کمپانی است که نسبت به نسل قبلی خود پیشرفتهای چشمگیری داشته است. اگر چه گلکسی اس 5 هنوز جزو برترین دستگاههای موجود در بازار به شما میرود ولی اگر قرار باشد این گوشی را یک پرچمدار بدانیم باید گلکسی اس 6 را پرچمداری واقعیتر بنامیم.
به نظر میرسد این غول کرهای خیلی خوب صداهای معترض را شنیده است و از طراحی ظاهری و کیفیت ساخت گرفته تا سیستم نرمافزاری و سختافزار گلکسی اس 6، همه چیز را دستخوش تغییرات قابل توجهی کرده است.
در حالی که گلکسی اس 5 با پردازنده 4 هستهای S801 کوالکام با فرکانس کاری 2.5 گیگاهرتز، پردازنده گرافیکی Adreno 330 و 2 گیگابایت رم در کنار دوربین 16 مگاپیکسلی و نمایشگر 5.1 اینچی خود با رزولوشن فولاچدی حرفهای زیادی برای گفتن دارد ولی طراحی تکراری، استفاده از پلاستیک در ساخت دستگاه، رابط کاربری شلوغ تاچویز و بعضا کندیهای به وجود آمده هنگام کار، کمکم صدای کاربران و طرفداران این برند را درآورده بود.
سامسونگ خیلی زود با عرضه گوشی فلزی گلکسی آلفا و محصولات سری A و در ادامه دو فبلت پرچمدار این کمپانی یعنی گلکسی نوت 4 و نوت 4 اج قواعد بازی را تغییر داده و بار دیگر خود را در کانون توجه کارشناسان قرار داد. همین روند به نظر میرسد در گلکسی اس 6 به اوج تکامل رسیده است و شاهد یک طراحی زیبا و جذاب هستیم.
سبک طراحی قدیمی و تکراری و در کنار استفاده از پلاستیک سبب شده بود تا از نظر طراحی پرچمداران سامسونگ از رقبای سرسخت خود عقب بمانند ولی بهرهگیری از فلز و شیشه گوریلا گلس 4 برخلاف پلاستیک به کار رفته در گلکسی اس 5 بیش از پیش بر زیباییهای گلکسی اس 6 افزوده است که باعث میشود هنگام کار کردن با آن حس بسیار خوبی داشته باشید. متاسفانه اس 6 بر خلاف اس 5 ضد گردوغبار و ضد آب نیست.
با اینکه هر دو گوشی از نمایشگر 5.1 اینچی Super AMOLED بهره میبرند ولی سامسونگ از رزولوشن 2560 در 1440 پیکسل برای گلکسی اس 6 بهره گرفته است که نسبت به نمایشگر Full HD گلکسی اس 5 به مراتب عملکرد بهتری دارد و تراکم پیکسلی آن از 432 پیکسل در اینچ نسل قبلی به 577 پیکسل در اینچ رسیده است. ابعاد گلکسی اس 6 نسبت گلکسی اس 5 تغییر خیلی زیادی نداشته و مهمترین نکته به ضخامت 6.8 میلیمتری آن مربوط میشود که باریکتر و کمی سبکتر از نسل قبلی خود است.
هر دو گوشی به سنسور دوربین 16 مگاپیکسلی مجهز شدهاند که شاید تفاوت چندانی نداشته باشند ولی در عمل به نظر میرسد دوربین گلکسی اس 6 در بین محصولات مشابه به ویژه در شرایط نور کم عملکرد بسیار خوبی دارد. دوربین گلکسی اس 6 میتواند نسبت به نسل قبلی خود تا 40 درصد بیشتر نور را جذب کند.
از نظر سختافزاری قطعا گلکسی اس 6 با پردازنده هشت هستهای اکسینوس 7420 با معماری 64 بیتی در کنار 3 گیگابایت رم پرسرعت LPDDR4 و پردازنده گرافیکی Mali T760 در مقایسه با گلکسی اس 5 با پردازنده 4 هستهای اسنپدراگون 801 و 2 گیگابایت رم عملکردی به مراتب بهتر دارد. گلکسی اس 6 در سه نسخه 32، 64 و 128 گیگابایتی به فروش میرسد که امکان اضافه کردن کارت حافظه خارجی وجود ندارد ولی گلکسی اس 5 در مدل 32 گیگابایتی با پشتیبانی از شیار کارت حافظه به فروش میرسد.
شاید پاشنه آشیل گلکسی اس 6 به باتری 2550 میلی آمپر ساعتی غیر قابل تعویض آن برگردد که با توجه به نمایشگر QHD در مقایسه با باتری 2800 میلی آمپر ساعتی گلکسی اس 5 عملکرد متوسطی دارد. البته یکی از برتریهای آن پشتیبانی از شارژ وایرلس است که در گلکسی اس 5 این قابلیت به صورت اختیاری بود.
رابط کاربری هر دو پرچمدار سامسونگ همان تاچویز معروف است که در گلکسی اس 6 با بهبودهای فراوانی روبرو شده است و دیگر از آن کندی و شلوغی قبل خبری نیست. ضمن اینکه سیستم عامل پیشفرض این گوشی اندروید 5 آب نبات چوبی است و در کنار آن سیستم پرداخت موبایلی سامسونگ نیز ارائه میشود.
از نظر ارتباطی هر دو گوشی تقریبا شرایط یکسانی دارند با این تفاوت که گلکسی اس 6 از Cat 6 پشتیبانی میکند.
جمعبندی
گلکسی اس ۶ زیباترین و خوشساختترین گوشی هوشمند سامسونگ است. صفحهنمایش آن خارقالعاده است، طراحی آن دوستداشتنی است، فوقالعاده سریع و قوی است، کیفیت ساختش بسیار خوبی دارد و دوربین پشت و جلوی آن عالی عمل میکند. اما بدنهی ۶.۸ میلیمتر این گوشی باعث شده است تا باتری به اندازهی دیگر قطعات این گوشی قوی نباشد. با این حال باتری دستگاه نیز یک روز را دوام میآورد. برآمدگی دوربین در پشت دستگاه هم کمی طراحی شیک و زیبای پشت دستگاه را کاهش داده است اما با تمام اینها شک نکنید که اس 6 یکی از بهترین گوشیهای هوشمندِ بازار است و قطعا سامسونگ را مجددا به بازی میگرداند.
اگر مایل به خرید گلکسی اس ۶ هستید به فروشگاه گوشیشاپ مراجعه کنید.
نقاط قوت
- بدنهی باریک، طراحی زیبا
- کیفیت ساخت بالا
- دوربین بسیار خوب
- صفحهنمایش فوقالعاده باکیفیت
- قدرت و بازده بسیار بالا
نقاط ضعف
- غیرقابل تعویض بودن باتری و نبود درگاه حافظه
- برآمدگی دوربین در پشت دستگاه
نظر شما در بارهی گلکسی اس 6 چیست؟